Şehitler CAMİ BİTMEK ÜZERE

Şehitler CAMİ BİTMEK ÜZERE

Sincan’da yenileme çalışmasına alınarak, “15 Temmuz Şehitleri” adı verilen cami ibadete açılmak için gün sayıyor. 

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığına karşı yapılan 28 Şubat post modern darbe sürecinde cuntacıların tank yürüttüğü Sincan’da inşa edilen ve “15 Temmuz Şehitleri” adı verilen cami ibadete açılmak için gün sayıyor. 

O CAMİNİN HİKAYESİ 

Sincan’da 28 Şubat post modern darbesinde tank namlularının çevrildiği “Hitabet Camisi” yenileme çalışmasına alınmış, 15 Temmuz Şehitleri Camisi adı verilmişti. Sözkonusu cami yeni adı ve yeni yüzüyle hizmete açılmasıyla hem 28 Şubat’ın bir izi silinmiş olacak, hem de 15 Temmuz şehitleri hep yaşatılacak. 15 Temmuz Şehitleri Camisi Sincanlıların yardımları ile yenileniyor. Çalışmaları cami derneği organize ediyor. Caminin kaba inşaatı tamamlandı.

Şimdi sıra ince işçilikte

28 Şubat postmodern darbesi öncesi Refah Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Necmettin Erbakan'a gözdağı vermek isteyen asker, 4 Şubat 1997'de Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi'nden çıkan çok sayıda tankın namlusunu Sincan'daki Hitabet Camisi'ne doğru çevirmişti. 28 Şubat'ın en ağır izlerini taşıyan Sincan halkı, hafızalara kazınan darbenin tüm izlerini silmek için adeta seferber oldu.

28 ŞUBAT’IN İZİ SİLİNİYOR

Vakıf eseri olan Hitabet Camisi'nin yeniden yapılabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuyu aktararak caminin yenilenebilmesi için izin istedi. Alınan izinlerin ardından harekete geçen cami derneği 28 Şubat'ın kentteki izlerini silebilmek için yepyeni bir Hitabet Camisi inşa etmeye başladı. 

ADI DEĞİŞTİ: 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ CAMİSİ

Sincanlıların yardımları ile yükselen dev camiye 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösteren ilçe halkının isteği ile "2016 15 Temmuz Şehitleri Camisi" adı verildi. Cami Derneği Başkanı Kemal Çakır, 28 Şubat'ta daha önceki yıllarda olduğu gibi yine Kudüs Günü kutlaması yaptıklarını, ancak cuntacıların dönemin Başbakanı merhum Erbakan'ı indirmek için bu günü bahane edip, göz dağı vermek için harekete geçtiklerini anlatırken “Cuntacılar bu tezgâhı planladılar ve tanklar bu caminin önünden geçti.

Allah bize bu tankların geçtiği yerden yeniden cami yapmayı nasip etti. Bu camiyi yaparak 28 Şubat'ın izlerini silmek istedik ve bu camiyi Sincan halkının yardımları ile yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşananlardan dolayı da bu camide o ismi yaşatmak istedik. Yaşasın ki gelecek nesil o geceyi hiç unutmasın" dedi. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum