Şehit lider Haniyye çocukları ve torunlarının şehit haberini böyle almıştı

Gece saatlerinde Tahran’da meydana gelen hava saldırısı ile şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Ramazan Bayramı’nda ailesini şehit vermişti. Haniye, 3 oğlu ve 4 torununun şehit haberini böyle almıştı:

İsrail ordusunun 10 Nisan’da Ramazan Bayramı vesilesiyle düzenlediği hava saldırısında, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin ailesinden birçok kişi hayatını kaybetti. Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bayramlaşmaya giden Haniye'nin aracı hedef alındı. Saldırıda, Haniye’nin 3 oğlu ve 4 torunu yaşamını yitirdi.

Haniye, çocuklarının Gazze'den ayrılmadığını ve Kudüs ile Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna hayatlarını feda ettiklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı'ndaki saldırıda yaralanan torunu Melek Haniye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İsrail basını, bu suikastın İsrail ordusu ve istihbaratının işbirliğiyle gerçekleştirildiğini öne sürdü.

İsmail Haniye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar