Şehidin adını taşıyan parka saldırı

Şehidin adını taşıyan parka saldırı

Yenimahalle’de Şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın adını yaşatan parkın tabelasına kimliği belirsiz kişilerce saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırıda tabeladaki şehidin ismi tahrip edildi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından Demetevler’de, Şehit Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar’ın isminin verildiği bir parka kimliği belirsiz kişiler saldırı girişiminde bulundu. Şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın adını taşıyan parkın tabelası önceki gece kesici aletlerle ve sprey boyalarla tahrip edildi. Yapılan çirkin saldırıda şehidin tabeladaki isminin kazınmaya çalışıldığı görüldü. Bölge sakinleri, yapılan bu alçak saldırıyı kınadı.

tahrip-edilen.jpgpark-onarildi.jpg

ZARAR GÖREN TABELANIN HEMEN YENİSİ YAPILDI 
Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parkın tabelasına yönelik yapılan saldırının ardından parkta oluşan zarar, saatler sonra Yenimahalle Belediyesi tarafından giderildi. Yenimahalle Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre saldırının geçe geç saatlerde meydana geldiği, saldırıda bulunan kişi veya kişilerin ise kimliğinin tespit edilemediği belirtildi. 

SALDIRANLAR ŞEHİDİN İSMİNİ KAZIMAK İSTEMİŞLER
Olayla ilgili gazetemize konuşan bölge sakinleri, “Sabah işe giderken şehidimizin adını taşıyan parkın tabelasının tahrip edildiğini gördük. Saldıran alçaklar adeta şehidimizin ismini tabeladan kazımak istemişler. Belediyeye durumu bildirdik. Yenimahalle Belediyesi ise sağ olsun saatler içinde saldırının izlerini sildi. Belediye ekiplerine bu duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. Mahalle sakinleri şehidin ismini taşıyan parka saldıranların yakalanmasını istiyor. 

PKK’LILARCA 2011’DE ŞEHİT EDİLMİŞTİ
Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar, 17 Ağustos 2011’de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki hain bir pusuda PKK’lılar tarafından şehit edilmişti. Bölücü terör örgütü mensuplarınca girdiği çatışmada şehit olan 37 yaşındaki Yavuz Başayar evli ve 2 çocuk babasıydı. Aslen Kahmamankazanlı olan Şehit Yavuz Başayar’ın anne ve babası Yenimahalle Demetevler’de yaşıyor.  

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.