Seçimden sonra da gelin

Seçimden sonra da gelin

Başkentliler, seçim döneminde sıkça gördükleri milletvekili adaylarını seçimden sonra görememekten bir hayli dertli. Vatandaşlar, "Sayın milletvekillerimiz bizi sadece seçim döneminde hatırlamayın. Bari seçimden sonra teşekküre gelin" diyor.

24 Haziran'daki seçimler için geri sayım sürüyor. Milletvekili adayları bu süreçte gece gündüz demeden seçim bölgelerinde yoğun tempoyla vatandaşlarla bir araya geliyor. Farklı siyasi partilerin milletvekili adayları,  seçime son 23 gün kala çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaya çalışıyor. Oylarıyla milletvekili adaylarını Meclis'e taşıyacak seçmenler ise seçim sürecinde gördükleri milletvekili adaylarını seçim sonrasında da aralarında görmek istiyor. Seçim sonrasında kapılarının milletvekillerince çalınmadığını belirten görüştüğümüz Başkentli seçmenler, seçim sonrasında milletvekillerinin en azından bir teşekkür ziyaretine çıkmalarını istiyor.  

BARİ SEÇİMDEN SONRA TEŞEKKÜRE GELİN 

sss-009.jpg

Mevlüt Toprak: "Ulus'ta esnafım seçim sürecinde milletvekili adaylarını görüyoruz; ancak seçim sonrasında gelen olmuyor. Seçim öncesi geliniyor, vaatler veriliyor seçimden sonra görmek nedense mümkün değil. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Milletvekili adayları seçim bitince teşekküre gelsinler en azından. Örneğin en son MHP Ankara Milletvekili Sadir Durmaz geldi ziyarete bir de seçim bitince gelsin, 'sağolun sizin desteklerinizle Meclis'teyiz' deyip teşekkür etsin, halimizi, hatırımızı sorsun. Başka bir şey istemiyoruz ki. Biz Meclis'e gittiğimiz zaman ilgileniyorlar, yardımcı oluyorlar; ama insanlar milletvekillerini halkın içinde de görmek istiyor. Onlar yanımıza gelince inanın mutlu oluyoruz. 'Devlet arkamızda' diyoruz. Milletvekillerinin gelmeleri için ancak büyük bir şey olması gerekiyor. Biz istiyoruz ki yılda en az bir kere gelsinler, derdi, sıkıntısı olan vatandaşı dinlesinler bizi kısa da olsa ziyaret edip gitsinler."  

ŞİMDİ RAHATLIKLA GÖREBİLİYORUZ

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Nurcan Sakar: "Milletvekili adayları seçim zamanı sırayla geliyor. Birçok adayı rahatlıkla görebiliyoruz. Seçimden sonra gelen de var ama çok az sayıda. Bu sayının artması gerekiyor." 

YENİ DÖNEMDE İÇİMİZDE GÖRMEK İSTİYORUZ

burhannnnnnnnn.jpg

Burak Orhan: "Seçim geçince milletvekili adaylarını içimizde göremiyoruz. Hep seçim olduğu dönemde halkın içindeler. Vatandaş olarak onları içimizde sıkça görmek isteriz, sonuçta bizim oyumuzla Meclis'te olan ve halkı temsil eden kişiler. Yeni dönemde bu konuya dikkat etmelerini istiyoruz." 

GELDİKLERİ YERİ UNUTMASINLAR

ilhannnnnnnnnnnn.jpg

İlhan Şahin: "Milletvekili adayları seçim olana kadar hep içimizdeler, seçim geçince onları halkın içinde görene aşk olsun. Halkın içine karışan da olsa çok az sayıda. Milletvekili adayları seçim olana kadar halkın içindeler seçim olduktan sonra halktan uzaklar maalesef. Biz demiyoruz ki milletvekili olunca da halkın içinde sürekli olsunlar, bizim istediğimiz şey sayın milletvekilleri işlerinden arta kalan zamanda halkın içine inerek halkın dertlerini dinlesinler. Sonuçta milletvekili de vatandaşın içinden gelen kişiler. Geldikleri yeri hiçbir zaman unutmasınlar." 

SEÇİMDEN SONRA GELMEMEZLİK YAPMASINLAR

Yaşar Şenel: "Seçimden önce gelip de seçimden sonra gelmemezlik yapmamaları gerekiyor. Bizim kapımız her zaman sayın milletvekillerimize açık. Bizi tek tek dolaşmaya vakitleri olmasa da toplu toplantılar yapılıp sorunlarımız dinlenebilir. Gelsinler sıkıntılarımızı, dertlerimizi not alıp gündeme getirsinler."  

SADECE SEÇİMDE GEZEREK BU İŞ OLMAZ

aliiiii.jpg

Ali Özen: "Sadece seçim sürecinde gelmesinler. Milletvekili adaylarını seçime kadar görüp seçimden sonra görememek, onlara ulaşamamak bizi üzüyor. Seçimden sonra da gelsinler hem halkı hem esnafı dinlesinler. Sonuçta bizim oyumuzla Meclis'teler. Meclis'e girince bizim dertlerimizi, sıkıntılarımız sürekli takip etmeleri gerekiyor. Sadece seçim sürecinde halkı gezerek bu iş olmaz. Milletvekili olunca yanlarına dahi gidemiyoruz. Yanlarına gitsek dahi özel kalemlerini geçemiyoruz. Bunun böyle olmaması lazım. Milletvekillerinin her zaman halkın içine karışması lazım.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.