Sebahattin Tekin maaşına kavuştu

Sebahattin Tekin maaşına kavuştu

7 yaşından beri yatağa mahkum olan 52 yaşındaki Sebahattin Tekin’in kesilen engelli maaşı, gazetemizin konuyu gündeme getirmesi ile yeniden bağlandı. Tekin, “üzüntüm sevince dönüştü” diyerek sorunun çözülmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

45 yıldır yatağa mahkum olarak yaşamını sürdüren 52 yaşındaki Sebahattin Tekin'in 3 ayda bir aldığı engelli maaşı Altındağ Gültepe'deki evinde kaldığı eniştesinin maaş bordrosu yüksek çıktığı gerekçesiyle kesilmişti. Konuyu gazetemizin gündeme getirmesinin ardından sorun çözüldü. Tekin’in hayattaki tek geçim kaynağı olan ve geçtiğimiz aylarda kesilen engelli maaşı Ankara Valisi Ercan Topaca’nın talimatı ile Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu girişimleri sonucunda yeniden bağlandı. 

“ALLAH RAZI OLSUN” 

Sebahattin Tekin, geçtiğimiz aylarda kesilen engelli maaşının yeniden bağlanmasıyla birlikte bir hayli mutlu olduğunu belirtip bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti. Tekin, “Bu dünyadaki tek gelirim 3 ayda bir aldığım bu emekli maaşımdı. Sağlık sebeplerimden ötürü yanında kaldığım eniştemin, maaş bordrosunun yüksek çıkmasından dolayı maaşım kesilmişti. Evinde kaldığım yeğenime ve enişteme iyice yük olmaya başlamıştım ve bu durum beni çok üzüyordu. Geceleri bu nedenle ağlıyordum. Sonuçta onlar da kıt kanat geçinen insanlar.  Çok şükür bu sorun çözüldü. Sayın Valimiz Ercan Topaca’dan, Altındağ Kaymakamımız Erol Karaömeroğlu’dan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu konuyu gündeme getiren gazetenize de çok teşekkür ederim” dedi. 

ÜZÜNTÜM SEVİNCE DÖNÜŞTÜ

Tekin ayrıca şunları söyledi: “7 yaşında geçirdiğim bir felç nedeniyle yatağa mahkum kaldım. Bakıma muhtacım, bir bardak suyu dahi kendim alamıyorum. Sanatoryum Hastanesi'ndeki göğüs bölümünde tedavi görüyorum. Geceleri bağlanan oksijenle sabaha kadar uyumak zorunda kalıyorum. Yıllardır benim derdime katlanan kişilere maddi olarak yük olmadığımı bilmek benim acılarımı biraz olsun rahatlatıyor. Engelli maaşımın yeniden bağlandığını duyunca içim rahatladı, üzüntüm sevince dönüştü.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.