Şanlı fethe kitaplı anma

Şanlı fethe kitaplı anma

Yenimahalle’de bir grup AK Partili genç, Kudüs fethinin 831’inci yıl dönümünü anmak, Kudüs’teki yaşananları unutmamak ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

AK Parti Yenimahalle İlçe Gençlik Kolları, Selâhaddin Eyyubi’nin Kudüs'ü fethinin 831’inci yıl dönümü dolayısıyla herkese örnek olacak bir anma etkinliği düzenlendi. 1187 yılındaki şanlı fethi unutturmamak, Kudüs’ü anmak ve okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla ilçedeki Demetevler Parkı’nda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. 

DERSİMİZ KUDÜS…

AK Parti Ankara 27. Dönem Milletvekili adayı, aynı zamanda Kudüs’le ilgili 3 kitabı bulunan İbrahim Enes Duruay koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe 30’a yakın genç katıldı. Fethin 831’inci yıl dönümü dolayısıyla Demetevler Parkı’nda bir araya gelen AK Partili gençler, Yazar Duruay’ın “Dersimiz Kudüs” isimli kitabını 1 saat boyunca okudu. Etkinlikte masum Filistin halkına bomba yağdıran ve Kudüs’ü işgal eden katil İsrail’e tepki gösterildi. 

HEDEF KİTAP OKUMAYI SEVDİRMEK 

“Kudüs Yolcusu”, “Şam’dan Kudüs’e Ayetler ile Ortadoğu” ve “Dersimiz Kudüs” adlı kitapları bulunan aynı zamanda etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen İbrahim Enes Duruay, gazetemize bilgi verdi. Duruay, “Şarkın en sevgili Sultanı Selâhaddin Eyyubi’nin Kudüs'ü fethinin 831’inci yıl dönümünü, kitap okuyarak kutlamanın daha anlamlı olduğunu ve herkese örnek teşkil edeceğini düşündük. Özellikle genç arkadaşlarımıza kitap okumayı sevdirmek ve tarihi olayları unutturmamak için inşallah bu tarz etkinliklerimiz devam edecek” dedi. 

1187’DE FETHEDİLDİ 

100 yıldır işgal altında olan peygamberler şehri Kudüs, bundan tam 831 yıl önce Selâhaddin Eyyûbî tarafından kuşatıldı. Kuşatma şehri savunan Kudüs komutanı İbelinli Balian’ın 2 Ekim 1187'de şehri teslim etmesiyle sonuçlandı. Selahaddin'in Kudüs'ü almasıyla birlikte Kudüs Krallığı sona erdi.

Osman Akdoğan/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.