Sanatseverlerin GÖZDESİ ALTINDAĞ

Sanatseverlerin GÖZDESİ ALTINDAĞ

Hamamönü ve Ulucanlar’da açılan sanat sokakları ile klasik sanatların merkezi haline gelen Altındağ adından çokça söz ettiriyor.

Sanatın merkezi haleni gelen Altındağ Başkent’teki sanatseverlerin buluşma noktası haline dönüştü. Altındağ Belediyesinin açtığı sanat sokaklarında faaliyet gösteren sanatçılar burada olmanın faydalarını saymakla bitiremiyor. Önceden evlerinde çalışan sanatçılar eserlerini sergileyeceği bir mekana kavuştuklarını ve buna destek veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkürlerini belirtiyorlar. 

Sanata verdiği değerle takdir edilen Tiryaki, “Ülkemizde sanat para kazanmıyor. Bizim ülkemizde ekonomik durumu iyileşen kişiler arabasını, mobilyasını, gittiği lokantayı değiştiriyor. Bana göre sınıf atlamak bu değildir. Sınıf atlamak sanat müşterisi olmaktır. Sanatçı bizim baş tacımız. Altındağ’da iki tane sanat sokağı ile geleneksel sanatların ayakta kalmasına destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ESERLERİMİZİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURUYORUZ

Hamamönü’nde bulunan Sanat Sokağı’nda ressam olarak eserler yapan Ziya Buyuk, Veysel Tiryaki’yi sanata verdiği değer nedeniyle takdir ettiğini söyledi. Buyuk, “ Belediyenin sanatsal faaliyetler için böyle bir yer yapma zorunluluğu yok. Altındağ Belediyesinin hiçbir gelir beklentisi olmadan böyle bir sanat sokağı inşa etmesi başlı başına büyük bir hizmettir. Veysel Tiryaki’nin buraya yerleştirdiği sanatçılardan cüzi miktarda bir kira alıyor olması bu alandaki samimiyetinin bir göstergesi” şeklinde konuştu.  

Eserlerini halka buluşturması açısından büyük önem arz eden Sanat Sokağı hakkındaki düşüncelerini paylaşan Buyuk, “Burası yapılmadan önce ben evde çalışıyordum. Yoldan geçen bir insan evinize gelmez, siz de güvenip herkesi evinize alamazsınız. Burada göz önündeyiz. Bizim eserlerimiz, sanatseverlerle buluşturmamızla bir avantaj sağlıyor. Bize bu imkanı veren başkanımıza minnettarız” ifadelerini kullandı. 

GELENEKLİ SANATLAR ALTINDAĞ’DA YAŞATILIYOR

Sanat sokağındaki bir konakta çalışmalarını sürdüren tezhip sanatçısı Fatma Korkmaz, Altındağ Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değeri aktardı. Korkmaz, “Belediyenin bize tahsis etmiş olduğu bu konakta 6 sanatçı olarak çalışıyoruz. 3 tezhip sanatçısı, 2 minyatür sanatçısı ve 1 ebru sanatçımız var. Geleneksel sanatlar denildiğinde akla el sanatları geliyor. Biz burada yaptığımız işe gelenekli sanatlar diyoruz. Başkanımız burayı biz tahsis ederek büyük bir katkı sağladı. Kendisi özel olarak da destek oluyor” şeklinde belirtti. 

Sanat Sokağı’nın açılmasıyla görülen değişimden bahseden Korkmaz, “Ankara gelenekli sanatlar yönünden çok kısırdı. Son dönemde Hamamönü ve Ulucanlar sanatın merkezi haline geldi. Ankara’da sanatla ilgilenen kişilerin ilk aklına gelen yer Altındağ’daki Sanat Sokakları oldu.

dsc_0790.jpg

Sanat sokağında hep bir arada sanat icra ederek birbirimizden faydalanıyoruz. Burası sanat adına hem bir teşvik sağlıyor hem de bir mekan edindik. Eserlerimizi bireysel olarak evde üretirken daha geniş kitlelere ulaşabileceğimiz, yaptıklarımızı sergileyebileceğimiz alana kavuştuk” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.