Sanat koleksiyonu yapmak yatırım olabilir

Sanat koleksiyonu yapmak yatırım olabilir

20 yıllık koleksiyoner Rahmi Çöğendez, sanatın da bir yatırım olarak değerlendirilebileceğini ifade ederek, bütün sanatseverleri koleksiyoner olmaya davet etti.

Bilkent’de düzenlenen müzayede Ankara sanat yaşamı hakkında gazetemize konuşan RC Sanat Galerisi kurucusu ve koleksiyoner Rahmi Çöğendez önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara’nın Türkiye’de sanat yaşamının üst kabuğu olması gerektiğine dikkat çeken Çöğendez, Başkentin seyircisinin de diğer illere göre farklı olduğunu belirterek , “Kaliteli, kültürlü ve sorgulayan bir yapı hâkimdir” dedi.

Ayrıca hem sanatseverlere hem de yatırımcılara seslenen Çöğendez, tüm sanatseverleri yatırımcı olmak için koleksiyoner olmaya davet etti.

dsc_0906.jpg

ANKARALI FARKLIDIR 

Çöğendez Ankara sanat hayatına dair şu önemli açıklamalarda bulundu:


“Sanat hayatımın 20. yılındayım. Bu sokakta 10 yıldır sanata ev sahipliği yapıyor. Bütün Türkiye’yi dolaştım kendi adıma en büyük adımım burası oldu. Artık tamamen sanatın konuşulmasını da istiyoruz. Türkiye’de çok değerli sanatçılarımız var biliyorum. Ve buraya yurt dışından da çok sanatçı geliyor. Hepsiyle burayı uluslararası bir mekân haline getirmek istiyoruz. Ayrıca burası Ankara için çok önemli çünkü Ankara diplomatik girişi çok yüksek olan bir şehir. Çünkü Başkent. Tabi sanatın başkenti olur olmaz orası tartışılır ama sanatın esas kabuğunun burası olması gerekir. Bir konu da Ankara’nın izleyicisi çok farklıdır. Çok kaliteli ve çok kültürlü bir yapı vardır. Defalarca eser hakkında sorular yöneltir. Her çalışmayı anında beğenmez. Seçicidir.” ifadelerinde bulundu. 

KOLEKSİYONERLİK YATIRIMDIR

Sanatın da bir yatırım olarak değerlendirilebileceğine dikkat çeken Çöğendez, “Sanatın her devirde bir yatırım aracı olduğunu artık herkes kabul ediyor. Bu anlamda ben bütün sanatseverleri koleksiyoner olmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

ÇOCUĞUN YETENEĞİ VARSA ENGELLEMEYİN 

Müzayede alanında resim sanatı ile fikirlerini gazetemize paylaşan dünyaca ünlü Ressam Yakup Cem’in oğlu Şehriyar Cem de , “Benim yakalamak istediğim şey güzellikti. Hayatta aradığımız her şey güzellikte saklıdır. Ve onu arıyorum ona da çok coşkulu bir şekilde ulaşmaya çalışıyorum. Her insan bir resme baktığında farklı şeyler hisseder.

O anki ruh gali, bilgi birikimi hissettiklerini ve gördüklerini etkiler. Yaklaşık 18 yıldır ressamım. 400’e yakın eser vermişimdir. Bir kişi ressam olmak istiyorsa onu hisseder özellikle çocuklarda bu yetenek ortaya çıkar. Duvara resim yapar. Örneğin bir çocuk kâğıttan uçak yaparken bir diğeri onun üzerine resimler çizer. Yetenek kendini belli eder onu engellemesinler” şeklinde konuştu. 

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.