Samanpazarı esnafı düğün sezonundan umutlu

Samanpazarı esnafı düğün sezonundan umutlu

Geçmiş dönemlerde düğün öncesi alışveriş denilince ilk akla gelen yerlerden olan Samanpazarı eski günlerini arıyor. Pazar esnafı bu yıl düğün sezonundan umutlu olduklarını belirtiyor.

Geçmiş dönemlerde düğün öncesi alışveriş denilince ilk akla gelen yerlerden olan Samanpazarı eski günlerini arıyor. Eskiye nazaran pazarda hareketlilik olmadığını belirten pazar esnafı ise bu yıl düğün sezonundan umutlu olduklarını belirtiyor.

Popülaritesini yitirmeye başladı

Tarihi Ulus semtinde bulunan Samanpazarı Çarşısı eski günlerini arıyor. Geçmiş dönemlerde alışveriş denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Samanpazarı Çarşısı son yıllarda popülaritesini yitirmeye başladı. Çarşı esnafı işlerin durgunluğundan yakınırken bu yıl düğün sezonunu iple çektiklerini belirtti. Düğün sezonundan umutlu olduklarını belirten çarşı esnafı vatandaşlara çarşıdan alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

“Çarşı kültürünü yaşatalım”

Çarşının eski günlerine kavuşması için vatandaşlara çağrı yapan çarşı esnafı vatandaşları pazara davet etti. Çarşı esnafı, “Düğün, nişan ve diğer alışveriş için vatandaşlar bizi tercih etmeli. Hem çeşit yönünden hem de kalite yönünden bir adım öndeyiz. Çarşı kültürünü yaşatmak adına vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Alışverişlerini bizden yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Bahar döneminden umutluyuz

Çarşı esnafı baharın gelmesi ile birlikte işlerin hareketleneceğini umduklarını belirtirken geçmiş yıllara hasret kaldıklarını ifade etti. Çarşı esnafı, “Geçmiş dönemlerde buralarda iğne atsan yere düşmezdi. Düğün, nişan, alışveriş denilince akla ilk Samanpazarı gelirdi. Şimdilerde alışveriş merkezleri çoğaldı vatandaşlar oralara gider oldu. Vatandaşları kapalı mekânlara hapsettiler. Buralar ise ıssızlaştı. Biz bu yıl bahar döneminden umutluyuz. Vatandaşlarımızın tekrar buraları eski günlerine kavuşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.