Sahte uzmanlara para kaptırmayın
İhtiyaç duyulan Sosyal Güvenlik Uzmanlarının yanında bu işi para kazanmak için yapan sahte uzmanlar da bulunuyor. Bu duruma dikkat çeken TÜED, kaliteli bir sosyal güvenlik hizmeti sunmayı kendisine görev ediniyor.
Ülkede çok sık değişikliğe uğrayan ve karmaşık bir yapıda bulunan Sosyal Güvenlik mevzuatı vatandaşların anlamasını zorlaştırıyor. Çoğu çalışan ne zaman emekli olacağını bilmiyor. Bunun için piyasada birçok Sosyal Güvenlin Uzmanı bulunuyor. Sadece danışma hizmeti olarak vatandaştan ücret talep eden birçok kişi bulunuyor. İnsanlar da mevzuatı bilemedikleri için bu kişilerin ağzından birkaç bilgi duyabilmek için oldukça para harcıyorlar.
Emekli olma hedefiyle çalışan milyonlarca insan ne zaman emekli olabileceğini öğrenmek için sosyal medya uzmanı olarak bilinen kişilere yöneliyor. Piyasada gerçekten işini iyi yapan profesyonel uzmanların yanında bu işi sırf para kazanmak için yapan vasıfsız kişiler de bulunuyor. Bu konuda mağdur olan vatandaşların varlığı da biliniyor. Bununla birlikte birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) vatandaşlara ücretsiz olarak sosyal güvenlik konularında destek sunuyor. Bunu bir hizmet olarak gören STK’lar vatandaşlardan herhangi bir ücret talep etmiyor ve en doğru bilgiye ulaşmalarına yardımcı oluyor. Gerekirse hukuki yönden de yardım sağlayan STK’ların olduğu da biliniyor.
KALİTELİ SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yetkilileri, piyasadaki sosyal güvenlik danışma ücretlerinin gereksiz bir harcama olduğunu belirterek kendileri bu hizmeti insanlara bir hayır işi olarak sunuyorlar. TÜED kurum misyonunda; “Değişen sosyal güvenlik ihtiyaç ve risklerine karşı toplumu güvence altına alarak güvenilir, kaliteli ve yenilikçi anlayışla sürdürülebilir sosyal güvenlik hizmeti sunmak” olarak ifade etmektedir.
Vatandaşların sosyal haklarını güvence altına almak için kurulmuş olan Türkiye Emekliler Derneği kurumsal stratejik amaçlarını 4 başlıkta topluyor.
Planda stratejik amaçlar;
1- Sosyal güvenliği yaygınlaştırmak ve prim gelirlerini artırmak,
2- Sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlamadan sağlık harcamalarının sürdürülebilirliğini sağlamak,
3- Kaliteli sosyal sigortacılık hizmeti vererek hizmet alan memnuniyetini artırmak,
4- Kurumsal yönetim sistemini geliştirmek olmuştur.
TÜED yetkilileri bunlara ek olarak “2015-2019 döneminde sağlık harcamalarının kontrol altına alınması ve etkin yönetimi için koruyucu- önleyici sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlanması, toplumun bilinçlendirilmesi ve sağlık sigortacılığının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Tescil, emeklilik, yurtdışı ve kısa vadeli iş ve işlemler daha etkin bir şekilde sunulacaktır” diyerek bu konularda aktif bir çalışma sürdürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.