Şahin: 'Özel güvenlik sektörünün en fazla istihdam oluşturan sektörlerden biri'

Şahin: 'Özel güvenlik sektörünün en fazla istihdam oluşturan sektörlerden biri'

ATK Güvenlik firmasının Genel Müdürü Mehmet Şahin, özel güvenlik sektörünün en fazla istihdam oluşturan sektörlerden biri olduğuna dikkat çekti.

ATK Güvenlik firmasının Genel Müdürü Mehmet Şahin geçen yıl Aralık ayında yapılan çalıştay sonrası yaklaşık 700 güvenlik firmasının kapandığını belirterek, çıkan taşeron yasasından sonra kalan güvenlik firmaların ise ancak yüzde 20’sinin ayakta kalabileceğini belirtti. Sayıları bin 500’ü bulan güvenlik firmalarının yarısının kapandığını dile getiren Şahin, “Özel sektörle iş yapmayan firmalar kapılarına kilit vurmak zorunda kaldı. 700’e yakın firma kapanmıştı. Kalan firmaların ise ancak yüzde 20’si ayakta durabilir” dedi.

ÖZEL SEKTÖRLE İŞ YAPMAYANLAR AYAKTA KALAMAZ

Çıkan taşeron yasası sonucu özel güvenlik sektörünü gazetemize değerlendiren ATK Güvenlik firması Genel Müdürü Mehmet Şahin, özel güvenlik şirketlerinin geçtiğimiz yıl aralık ayında yapılan çalıştay sonrası 700’üne yakının kapandığını dile getirdi. Şahin, sayılarının toplamı bin 500’ü bulan güvenlik firmalarının yarısının zaten kapandığına dikkat çekerek, taşeron yasasından sonra özel sektörle iş yapamayan firmaların kapılarına kilit vurmak zorunda kaldığını belirtti. İlerleyen günlerde kalan firmaların ise ancak yüzde 20’sinin ayakta kalabileceğini belirten Şahin, Kamuyla çalışan firmalar bitti. Özel sektörle iş yapmayan firmalar battı ve batmaya da devam ediyor. Başka bir iş kolunda hizmet vermeyenler kapılarına kilit vuracak” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN LEHİNE OLDU

Güvenlik görevlilerinin taşerondan kadroya geçirilmesinin güvenlik görevlilerinin lehine olduğunu vurgulayan Şahin, özel güvenlik şirketlerinin ise aleyhine olduğunu belirtti. Şahin, “Yaklaşık 750 personelimiz kamuya geçti. Birçok firma küçülmek zorunda kaldı. Biz de giden personel sayımıza göre gerekli önlemlerimizi aldık” dedi.

EN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYAN SEKTÖRLER ARASINDA

Son yılların en fazla istihdam sağlayan sektörler arasında özel güvenlik sektörü olduğunu belirten Şahin, “Gerek kamu gerek özel olsun güvenlik sektörü son yılların en fazla istihdam sağlayan alanlarındandır. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen tüm kişiler taşeron yasasından önce nasıl güvenlik görevlisi oluyorsa, şimdide öyle oluyor. Herhangi bir değişiklik yoktur. Vatandaşların kafasında bu konuda bir soru işareti kalmasın. Özel Güvenlik kimlik kartına sahip kişiler, her 5 yılda bir bu kimliğini yenilemek koşuluyla işlerini yapabilirler” ifadesini kullandı.

ANKARA’DA PERSONEL SORUNU YAŞAMIYORUZ

Kamu kurumlarına personel alımlarında özel güvenlik firmalarından personel talep edilip edilmeyeceğini ise bilmediklerini ifade eden Şahin, “Kamuda özel güvenlik görevlisi alanında istihdam sağlanacağı zaman bizden bir talep yapılacak mı bunu bilmiyoruz. Böyle bir konu gündeme gelmedi ve açıklık getirilmedi. Taşeron yasasıyla devlet personel sayısında büyümeye gitti. Bu devlet açısından büyük bir zarardır. İş yaptıramadığı personeli gönderemeyecek. İş özel güvenlik firmalarında olduğunda gelen talep ve şikâyetler sonunda eleman değişimi yapılabiliyordu. Bunun önü kapanmış oldu” diye konuştu.

Güvenlik görevlilerinin kadroya geçirilmesinden sonra güvenlik personeli olmak için başvuran kişilerin sayısında azalma meydana geldiğini ifade eden Şahin, “Eleman ihtiyacımız mevcuttur. Birçok bölgede kalacak yer imkânı sağladığımız halde personel sıkıntısı çekiyoruz. Personele olan talep mevcut fakat iş gücünü karşılayacak eleman sıkıntısı var. Fakat Ankara’da personel sorunu yaşamıyoruz. Ankara’da gelen talepleri karşılayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.