Sağlıkçılardan kan bağışı seferberliği

Sağlıkçılardan kan bağışı seferberliği

Ankara 2.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli kan stoklarında yaşanan sıkıntı nedeniyle başlatılan kan bağışı kampanyasına katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın kan stoklarının bitmek üzere olduğunu söylemesi üzere birçok kurum ve kuruluş kan bağışı kampanyalarına başladı. Ankara 2. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelleri de kan stokunda yaşanan sıkıntıyı giderebilmek için başlatılan bağış kampanyasına destek oldu. Ankara 2. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr.Furkan Erol Karabekmez, kışın özellikle kan bağışlarında azalma olduğunu belirterek başta sağlık kurumları olmak üzere tüm kurumları kan bağışı kampanyasına katılmaya davet etti. Sayfa 8’de

KIŞIN KAN BAĞIŞI DÜŞÜYOR
Kan bağışı yaparken çekilen videoyla sosyal medya üzerinden Ankara 1.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Öner Odabaş ve Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Mustafa Aksoy’a meydan okuyan Doç.Dr.Furkan Erol Karabekmez “Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarını destekliyoruz, özellikle kış aylarında kan bağışı düştüğü için vatandaşların farkındalığının artması için bu tip faaliyetlere destek oluyoruz. Bizde Ankara 2.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli ve sekreterlik personelinin dâhil olduğu bir bağış kampanyası başlattık. Bu bağış kampanyaya vesile olan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah bu bağış kampanyaları bizim diğer genel sekreterlerimizde veya sağlık tesislerimizde artarak devam eder” diye konuştu.    

SAĞLIK CAMİASINA BAĞIŞ ÇAĞRISI
Doç.Dr.Özlem Moraloğlu Tekin “Kızılay’a ve bu bağışların yapılmasına vesile olan sevgili Sema Hanıma’da teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kış aylarında yaşanan kan stokunun artması gerekiyor, ileride yaşanacak bir mağduriyeti önleyebilmesi adına vatandaşlarında bu kampanyalara destek vermesi için biz yöneticilerin öncü olması gerekiyor. Bu anlamda Sayın Genel Sekreterimiz ve biz bu desteği vermek üzere kampanaya katıldık” şeklinde açıklama yaptı.

Kan bağışı için öncü olan Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda Kızılay Ankara Şubesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sema Kopuz Yetiş “Kan sürekli bir ihtiyaç, hepimizin bildiği gibi kış aylarında azalan stoklarımız nedeniyle Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık’ın başlattığı kampanyaya bizde Ankara 2.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Doç.Dr.Furkan Erol Karabekmez ve Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticimiz Özlem Moraloğlu’yla birlikte hastanemizin çalışanları genel sekreterliğimizin çalışanları bu kampanyaya destek vermek istedik. Tüm vatandaşlarımızı ve sağlık camiasını bu kampanyayı desteklerini bekliyoruz” dedi.       

KANA SÜREKLİ İHTİYAÇ DUYULUYOR
Ankara’nın dört bir yanında insanların ayaklarına giderek kan bağışı aldıklarını belirten Dr. Yasemin Yılmaz, “Kana sürekli ihtiyaç duyuluyor, acil bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaç. Erkeklerin 3 ayda, bayanların 4 ayda bir olmak üzere herkesin düzenli olarak kan vermesi gerek. Kan vermenin bir alışkanlık haline gelmesi lazım yoksa bu stok sıkıntısını her zaman çekeriz. Havalar kötü oluyor kan verilmiyor, bazı olaylar oluyor kan verilmiyor, bu sıkıntıları yaşamamız için sağlıklı olan herkesin düzenli olarak kan vermesi gerekiyor. Biz zaten ekip olarak çalışıyoruz, sadece sabit yerlerde değil kurumlarda, parklarda, özel şirketlerden bu şekilde kan bağışı topluyoruz. Bağışçılarımızın ayaklarına gidiyoruz, onlar merkezlere gelsinler diye beklemiyoruz. Sabit merkezlerimizin yanında her gün ekip olarak 2-3 yerde kan bağışı topluyoruz” ifadelerini kullandı. Hemşire olarak Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Özlem Hanım, “Vicdanen çok rahatım kan verdiğim için en azından bir insana faydam olduğunu düşünüyorum. Hem meslek açısından hem vicdan açısından insanı rahatlatan bir durum. Devamlı kan veriyorum, altı ayda bir mutlaka kan veriyorum. Gerekirse 2 ünite bile kan verebilirim önemli olan insanların sağlığı” şeklinde konuştu. 
UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.