Sağlık için egzersiz

Sağlık için egzersiz

Harikalar Diyarı'nda "Dünya Sağlık için Hareket Et Günü" etkinlikleri kapsamında bir araya gelen onlarca kişi, yapılan aktivitelerle hem eğlendi hem de gündelik hayatta yapılan egzersizlerle sağlığın korunabileceğine dikkat çekti.

"Dünya Sağlık için Hareket Et Günü" etkinlikleri kapsamında Sincan'daki Harikalar Diyarı rekreasyon alanında Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün katkıları ile 'Sağlıklı Yaşam Şenliği' düzenlendi. 

12 FARKLI DALDA SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTESİ YAPILDI 

Sağlık Bakanlığının kronik hastalıklar yönetimi politikaları çerçevesinde sağlığın korunması, geliştirilmesi ve kronik hastalıkların azaltılması için yürütülen farkındalık çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte sağlıklı yaşam için gerekli olan çeşitli birçok egzersiz, genci ve yaşlısı ile hep birlikte yapıldı. Şenliğe katılan vatandaşlar, okçuluktan bisiklete, kürek çekmeden basketbola kadar 12 farklı dalda aktivite yapma fırsatı yakaladı. Katılımcılar, gün boyunca doyasıya eğlenirken sağlıklı yaşam hakkında da uzmanlardan gerekli bilgileri aldı. 

KATILIMCILAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan bir stantta anlık kan şekeri ve tansiyon ölçümü, boy kilo ölçümü ve beden kitle endeksi hesaplandı. Stantta görevli sağlık çalışanları tarafından değerlendirilen ölçümler sonucunda risk gurubunda yer alan kişilere bilgilendirmeler yapıldı ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilmeleri yapıldı.

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.