Sağlık Bakanlığı’ndan patronlara: Çalışanları örgütleyin, işgücü kaybını önleyeceğiz

Sağlık Bakanlığı’ndan patronlara: Çalışanları örgütleyin, işgücü kaybını önleyeceğiz

Sağlık Bakanlığı, sanayi bölgelerindeki işgücü kaybını önlemek için patronlar ile masaya oturuyor. Başkent Organize Sanayi yönetimine yeni bir yazı gönderildiği öğrenildi. Metinde, yapılacak çalışmalar için patronların işçileri örgütlemesi istendi.

Sağlık Bakanlığı, Başkent Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile yeni bir işbirliğine hazırlanıyor. Ankara'da ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sağlık harcamalarının ardından, yatırımlar bu sefer de Maliköy'e kayacak.

Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü Başkent OSB'ye yeni bir yazı gönderdi. Dr. Mehmet Celal Almaz imzalı mesajda, işbirliği kapsamında çalışanların sağlık taramalarına kolayca ulaşabilmesi için planlama yapıldığı belirtildi.

yazi-4.jpg

İŞGÜCÜ KAYBINA ÖNLEM

Başkent Organize Sanayi Bölge yönetimi ile paylaşılan yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Organize sanayi bölgeleri yapısı gereği bünyesindeki işletmeler içinde binlerce çalışan barındıran yapılardır. Başkent Organize Sanayi Bölgesiyle yapmak istediğimiz işbirliği sayesinde çalışanların kanser taramalarını yaparak iş gücü kaybını minimuma indireceğiz. Sigara bırakma poliklinik hizmetini yerinde sunacağız ve çalışanların ihtiyaç duyabileceği sağlık konularında çeşitli seminerler düzenleyeceğiz"

fabrika-001.jpg

PATRONLARA MESAJ

Açıklamada OSB yönetimine hitaben, firma sahiplerinin personellere bilgilendirme yapması için harekete geçilmesi istendi.

yazi-2.jpg

Yazıda, "Bu kapsamda bünyenizde hizmet veren firmalara bilgi vererek çalışanlar için planladığımız sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirmelerin yapılması ve çalışanların bu hizmetleri alabilmesi konusunda, iş ve işlemlerin yapılması konusunda gereğini arz/rica ederim" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.