Saadetli Gençlerden Yılbaşı Protestosu; MÜSLÜMAN YILBAŞI KUTLAMAZ!

Saadetli Gençlerden Yılbaşı Protestosu; MÜSLÜMAN YILBAŞI KUTLAMAZ!

Saadet Partisi Altındağ İlçe Gençlik Kolları, dinimiz ve kültürümüzde yeri olmayan yılbaşı kutlamalarını protesto etti. Ankara’nın en işlek noktalarından biri olan Ulus’ta bir araya gelen Saadetli gençler, “Müslüman Noel Kutlamaz!”, “Biz Yılbaşında Hediye

MEKKE FETHİ’Nİ UNUTTUK!

Saadet Partisi Altındağ İlçe Gençlik Kolları Başkanı Asil Alican Gökçe, 31 Aralık yani yılbaşı gecesine denk gelen Mekke Fethi’nin unutulup Hıristiyan bayramı olan yılbaşının kutlanmasına üzüldüklerini belirterek, “Müslümanların kutlaması gereken gün asıl odur. Ama ülkemizde Hıristiyanların bayramı olan Noel kendi bayramımız gibi kutlanıyor. Biz de bunu protesto etmek ve insanlarımızı şuurlandırmak için bu organizasyonunu tertip ettik” dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Saadet Partisi Altındağ İlçe Gençlik Kolları, Hıristiyanlara göre bir ibadet sayılan yılbaşı eğlencelerinin ülkemizde kutlanmasına, Ulus’ta bir araya gelerek tepki gösterdi. Önceki gün öğle namazından sonra insan yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden biri olan Atatürk Zafer Anıtı önünde toplanan Saadet partili gençler, “Müslüman Noel Kutlamaz!”, “Biz Yılbaşında Hediye Getiren Noel Babanın Değil, Miraç’tan Namaz Getiren Hz. Muhammet’in Ümmetiyiz.”, “Biz Tüm İnsanlığın Saadeti İçin Çalışıyoruz.” yazılı pankartlar açtı. Yoldan geçen vatandaşlara, “Siz Hiç Kurban Bayramı Kutlayan Hıristiyan Gördünüz Mü?” başlıklı bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.   

MEKKE’NİN FETHİ UNUTULDU!

Konuyla ilgili Habervaktim’e konuşan Saadet Partisi Altındağ İlçe Gençlik Kolları Başkanı Asil Alican Gökçe, “31 Aralık yani yılbaşı gecesine denk gelen gün Mekke’nin Fethi. Müslümanların kutlaması gereken gün asıl odur. Ama ülkemizde Hıristiyanların bayramı olan Noel kendi bayramımız gibi kutlanıyor. Biz de bunu protesto etmek ve insanlarımızı şuurlandırmak için bu organizasyonunu tertip ettik. Olumlu geri dönüşler de aldık” dedi.

NOEL BİR PROJE

Saadet Partisi olarak aziz milletimize sesleniyoruz” diyen Gökçe, “Ne tarihimizde, ne geleneklerimizde, ne de inancımızda hiçbir yeri olmayan Noel baba figürü, sinsi ve kirli bir projenin ürünüdür. Noel baba, Müslümanları, kendi tarihine, kendi inancına, kendi kültürüne yabancılaştırma projesidir. Noel baba, tıpkı adını Aziz Valentin’den alan uydurma sevgililer günü gibi, adını Aziz Nikola’dan alan uydurma bir tüketim çılgınlığı projesidir. Noel baba, sömürgeci Batı’nın silahla alamadığı toprakları kültür işgaliyle ele geçirme projesidir. Gelin bu kültür emperyalizmine karşı koyalım, aslımıza, tarihimize ve inancımıza sarılalım” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.