Saadet'in Ankara Adayı Mesut Doğan projelerini anlattı

Saadet'in Ankara Adayı Mesut Doğan projelerini anlattı

Saadet Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Doğan, projelerini açıkladı. Doğan, betonlaşmayı önleyeceklerini, üretimi teşvik edeceklerini ve toplu taşımayı cazip hale getireceklerini söyledi.

f067be1a-be06-48ef-8217-03c17da6624b.jpgSaadet Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Doğan bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Projelerini anlatan Doğan, “50 yıllık bir Milli Görüş tecrübesiyle 9 temel ilkeye  dayalı bir Ankara yönetimi düşünüyoruz. Ankara’da betonlaşmayı önleyecek, üretime teşvik edecek, toplu taşımayı cazip hale getirecek bir politika izleyeceğiz” dedi. 

9 TEMEL İLKE 

Milli Görüş’ün 50 yıllık tecrübesinin dün olduğu gibi bugün de yerel yönetimlerde görev verilirse başarılı olacağını belirten Saadet Partisi Başkan Adayı Mesut Doğan, 9 temel ilkelerini şöyle sıraladı:

*Merhametli ve adil olacağız

*Planlı ve programlı çalışacağız

*Hesap verebilir olacağız

*İşi ehline vereceğiz

*Kapımız herkese her zaman açık olacak

*Partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız

*Yolsuzluk ve rüşvete geçit vermeyeceğiz

*Zorlaştırmayacağız kolaylaştıracağız

GÖKDELENLER ŞEHİRLERİN MEZAR TAŞLARIDIR

Amaçları arasında Başkent’i tek merkezli yapıdan çok merkezli bir yapıya dönüştürmek istediklerini belirten Doğan, “İnsan fıtratına ve kültürümüze uygun bir şehircilik anlayışı ile nefes alan ve yaşayan bir Ankara oluşturacağız. Bu hedef doğrultusunda, önceliğimiz tek merkezli Ankara'dan, çok merkezli bir Ankara'ya dönüşümün sağlanmasıdır. Bu bağlamda, Ankara için yeni merkezler oluşturulacak, nüfus şehrin tamamına planlı bir şekilde dağıtılması sağlanacak, cazibe merkezlerini ve kamusal hizmetleri yeni oluşturulacak merkezlere dağıtarak ulaşım sorununa da çözüm getireceğiz. Ankara'nın hızla betonlaşmayı durduracak, var olan imar sorunlarını çözüme kavuşturacak ve barışmak zorunda kalmayacağımız imar planı yapacağız. Biliyoruz ki, gökdelenler şehrin mezar taşlarıdır” ifadelerine yer verdi. 

a009690c-fd63-474b-8218-d5e2613efe44.jpgTOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ

Ankara’da asgari ücretle geçinen bir vatandaşı ulaşım masrafından kurtaracaklarını belirten Doğan, toplu taşıma ile ilgili yapacaklarını şu ifadelerle anlattı:

“Ankara'da ulaşım problemini çözmenin birincil yolu, toplu ulaşım ağının güçlendirilmesi, daha çok metro ve banliyö gibi ekolojik ve bütçe dostu taşımanın yaygınlaştırılması ile beraber, toplu ulaşım alternatiflerinin çoğaltılmasıdır. Ankara için kritik güzergahlar için mutlaka aktarmasız ulaşımın getirilmesi, en kısa zamanda ve en konforlu ulaşımın sağlanabilmesi önceliğimiz olacaktır. Ayrıca, toplu taşıma ücretlerini minimuma düşürerek, toplu taşımayı toplumun her kesimi tarafından tercih edilir bir hale getireceğiz. Asgari ücretle geçinen bir kişiye ulaşımın fazladan bir yük getirmesini engellemek amacıyla toplu ulaşımdan indirimli yararlanmalarını sağlayacağız. Ayrıca, öğrenciler için mevcut indirimlere ek olarak öğrencilerden alınan aktarma ücretlerini de kaldıracağız.”

MAHALLELERDE BOSTAN KURACAĞIZ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri takdirde tarımsal kalkınmayı destekleyeceklerini de ifade eden Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Yatay mimari ile kastedilenin kırsal alanlarda ve verimli tarım toprakları üzerinde yeni bir rant ekonomisi anlamı taşıdığının farkındayız. Bu nedenle, verimli tarım topraklarını koruyarak kendi dinamikleri ve özgün dokusuna uyumlu olarak temel ihtiyaçlarının karşılayarak gelişimini sağlayacağız. Kentsel kalkınmada da aynı üretim temelli anlayış benimsenerek, kırsal tarımının yanı sıra gıda güvenliği ve gıda üretiminin sürdürülebilirliği için kentsel tarımın da teşvik edilmesi kapsamında uygun mahallelerde bostan uygulaması hayata geçirilecektir. Bununla birlikte, sanayi üretimi ve endüstriyel faaliyetler kentlerin ayrılmaz bir parçası haline getirilerek, kırsalda da yerinde üretilen ürünler için tarım temelli fabrikaların kurulmasına yönelik teşvik politikaları uygulanacaktır.”

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.