Rüzgârlı sahipsiz kalmasın

Rüzgârlı sahipsiz kalmasın

Esnaflar, otopark ücretinin 1 TL’ye düşürülmesinden memnun olduklarını ancak, caddedeki trafiğin bitmediğini ifade ederek, "Cadde, yok yere işgal ediliyor. Caddeyi işgal edenler yine bu batakhanelerin işletmecileridir" diyerek yetkililerden çözüm istedi.

Esnaf,  Rüzgârlı Caddesi'nin akşam saatlerinden sabahın erken saatlerine kadar uyuşturucu ve fuhuş tacirlerinin yuvasına dönüştüğünü ifade ederek, yetkililerden Rüzgârlı'ya sahip çıkmasını istedi. 

Rüzgârlı Caddesi'nde otoparkların 1 TL'ye çevrilmesini memnuniyetle karşılayan esnaf, "Caddenin trafik ve otopark sorunu kadar uyuşturucu ve fuhuş sorunun çözülmesi gerekiyor. Bizce asıl sorun, Rüzgârlı'nın Çankırı Caddesi ile birleştiği yerde yoğunlaşan düşük eğlence merkezleri ve orayı mesken tutanlardır." diye konuştu.

Düşük eğlence merkezlerindeki bazı kimselerin Rüzgârlı Caddesi'ne işi düşen vatandaşları da rahatsız ettiğini belirten esnaf, "Buradaki vergi dairesine ve devlet hastanesine işi düşen kadın, erkek, genç, yaşlı herkese sataşıyorlar. Geçenlerde engelli bir vatandaşı, öncesinde hasta bir kadına saldırdılar. " diye konuştu.

'TOPLUMSAL BİR SORUNA DÖNÜŞTÜ'

Esnaf, Rüzgârlı Caddesi'ndeki düşük eğlence merkezlerinin toplumsal bir soruna dönüştüğüne dikkat çeker şunları kaydetti:

"Caddenin trafik ve otopark sorunu kadar uyuşturucu ve fuhuş sorunun da çözülmesi gerekiyor. Bizce asıl sorun, Rüzgârlı'nın Çankırı Caddesi ile birleştiği yerde yoğunlaşan batakhaneler ve orayı mesken tutanlardır. Cumhuriyet'in kurulduğu Birinci ve İkinci Meclis binalarının yanı başında, Hacı Bayram-ı Veli Camii'ne 600 metre yakınlıkta olan caddemizin içine düştüğü bu durumdan bir toplumsal soruna işaret etmektedir. Ulus'a kurulan yeni üniversitenin yanı sıra semtimizde öteden beri var olan okul ve yurtların varlığını da düşünürsek Rüzgârlı Caddesi'ndeki bu batakhaneler gençliğimizi de zehirlemektedir. Bizim yetkililerimizden öncelikli isteğimiz Rüzgârlı Caddesi'ni kuşatan batakhanelerin bir an önce kurutulmasıdır."

TRAFİK SORUNU HALEN SÜRÜYOR

Ankara'da 2015'te bir gencin ölümüyle sonlanan, 2017'de ise yeniden faaliyete geçirilen Rüzgârlı Caddesi ve çevresindeki 6 yol boyu otoparkın işletmeciliği esnafın isteği ile iptal edildi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla da Rüzgârlı Caddesi ve çevresindeki otoparkların 1 TL oldu. Bu kararı memnuniyetle karşılayan esnaf, trafik sorunun ise halen çözülemediğini ifade etti. 

Otoparkların 1 TL olmasına karşın caddedeki trafiğin bitmediğine dikkat çeken esnaf, "Cadde, yok yere işgal ediliyor, üstelik Ulus'taki yoğunluk göz önüne alındığı da caddemiz günün her saatinde trafiğin olduğu bir yola dönüşüyor. Caddeyi işgal edenler de yine bu batakhanelerin işletmecileridir." dedi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.