Rusya Devlet Başkanı Putin uçağına kimseyi almıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin uçağına kimseyi almıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilginç özellikleri ortaya çıktı. Rus kaynaklardan edinilen bilgilere göre Putin, Türkçe biliyor, her sabah 5'te kalkıp 7'de mesaiye başlıyor ve yurtdışı gezilerinde uçağına kimseyi almıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışı ve Türkiye-Rusya-İran liderler zirvesi için 3 Nisan'da ülkemize geldi. Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden başkan seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini ülkemize yapan Putin, bir hayli yoğun geçen resmi temasların ardından dün gece Rusya'ya geri döndü. 

YENİDEN İLGİ ODAĞI

Türkiye-Rusya yakınlaşmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkemizde yeniden ilgi odağı haline geldi. 18 yıllık iktidarıyla Rusya’nın en uzun süre görev yapan lideri konumundaki Vladimir Putin'in özel yaşamı da merak edilenler arasına girdi. Muhabirimiz, Rusya'da 4. kez Devlet Başkanlığı görevini üstlenen Putin hakkındaki  merak edilenleri ve pek bilinmeyenleri araştırdı.

SAAT 5'TE UYANIR

Rus kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Vladimir Putin her sabah saat 5'te kalkar ve güne sporla başlar. Bazı zamanlar köpekleri ile beraber yürür. Sabah kahvaltısını besin yönünden zengin yiyecek ve içeceklerle yapar. Saat 7'de ise işe gider. 

GÜNDEMİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Her gün sabahları haberleri gazetelerden mutlaka okur. Yurtdışı haberleri ise danışmanları tarafından derlenip Rusça'ya çevrildikten sonra Putin'e sunulur. 
Putin, kendine özel olarak hazırlanan takım elbiseleri giyer, giyimine her zaman dikkat eder. 

SİYAH KEMERİ BULUNUYOR

Putin'in birçok spor dalına ilgisi ve bu alanlarda başarısı bulunur, siyah kemerli judocu olduğu bilinir. Soğuk kanlılığını her zaman korur. 

PUTİN, TÜRKÇE BİLİYOR

Birçok yabancı dil bilir. Türkçe'yi de bilir 

HAYVANLARI SEVİYOR

Hayvanlara oldukça büyük ilgi gösterir. Vakit buldukça onlarla vakit geçirmeyi sever.  Kendisine ait birçok farklı türlü hayvanı bulunur.

UÇAĞINA KENDİSİNDEN BAŞKA YETKİLİ BİNEMİYOR

Putin, yabancı bir ülkeyi ziyaret ettiğinde yoğun güvenlik önlemi alınır. Putin'in bir özel bir de diplomatik uçağı bulunur. Putin'in özel uçağına pilot, doktoru, tercümanı ve kendisinden başkası binemez. Eşi dahi olsa uçağa güvenlik amacıyla alınmaz. Putin'e eşlik edecek diplomatlar, diğer uçakla gider. 

KENDİ MAKAM ARACINDAN BAŞKASINA ASLA BİNMEZ

Yurtdışı ziyaretlerinde 3 tane benzer makam aracı getirilir. Misafir olduğu devlet tarafından tahsis edilen makam aracına güvenlik amacıyla asla binmez. Bu üstün güvenlikli makam araçları bir gün önceden gideceği ülkeye gönderilir. Araçların şoförleri, program dahilindeki güzergahı ezberler. Bu makam araçlarında da güvenlik amaçlı Putin ve şoföründen başkanı binemez. 

CANI DAHİ ÇEKSE İKRAMI GERİ ÇEVİRİR

Putin'in misafir ülkede kalacağı yer Rusya'dan getirilen malzemeler ile değiştirilir. Güvenlik amaçlı ikram edilen bir yiyeceği ve içeceği canı dahi çekse asla yemez. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.