RTÜK'ten 'Narin' ile ilgili haberlere uyarı!

RTÜK'ten 'Narin' ile ilgili haberlere uyarı!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır’daki kayıp çocuk olayıyla ilgili yayın yasağına uymayan medya kuruluşlarının tespit edildiğini açıkladı.

Diyarbakır'da 12 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ederken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, medya kuruluşlarına yönelik yeni bir uyarı yaptı. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin önceki gün aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, bu karara uymayan yayın kuruluşlarının tespit edildiğini açıkladı.

"EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Şahin'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bilindiği üzere kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alınmıştır. Ancak söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.