Roma Yolu’na köfte reklamı

Roma Yolu’na köfte reklamı

Roma Yolu olarak bilinen üstü tamamen otlar ve çalılar ile kaplanan antik kalıtı, geçtiğimiz aylar da kısmi olarak temizlenmişti. Bu durumu fırsat bilen uyanık esnaf ise, 2 bin yıllık yolun üstüne bir pankart yerleştirdi.

Anafartalar Caddesi'nin yanı başında, Zincirli Camii ile Ulus Şehir Çarşısı'nın arasında yer alan ve Tarihi 2000 yıl öncesine dayanan Roma Yolu ya da Roma Caddesi'nin üstüne Ulus Şehir Çarşısı'nda esnaflık yapan uyanık bir vatandaş tarafından reklam pankartı gerildi. 

Ulus Şehir Çarşısı Yönetimi, Roma Yolu'nun Rölöve ve Anıtlar Kurulu ile İl Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na bağlı olduğunu belirterek, kendilerinin bölgede herhangi bir tasarrufa sahip olmadıklarını çeşitli seferler basına açıklamıştı. Buna rağmen tarihi eser vasfını halen koruyan antik kalıntının üstüne pankart gerilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. 

BİZ GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Roma Yolu olarak bilenen antik kalıntının üstü tamamen otlar ve çalılarla kapanmıştı. Bu konuyu, Ankara'nın gündemine de ilk defa Roma Yolunu Ağaç Bastı başlığını taşıyan haberimizle biz getirdik. Haberimizden kısa sonra bir süre sonra yetkililer harekete geçerek, antik kalıntıyı kısmi de olsa otlar ve çalılardan temizlemişler, bu olumlu gelişmeyi de Roma Yolu'nda İlk Adım Atıldı haberimizle paylaşmıştık. Roma Yolu'nun kısmi de olsa açığa çıkartılmasını fırsat bilen uyanık esnaf ise, 2000 yıllık yolun üstüne bir pankart gererek, yaptığı kebapları tanıtıyor.

VATANDAŞ ŞAŞKIN

Vatandaşların gösterdiği tepkiye rağmen antik kalıntını üstündeki otların temizlenmesini fırsat bilen Köfteci Dünyası adındaki işletme, gelen tepkilere rağmen pankartı kaldırmıyor. Çeşitli sefer pankartı kaldırdıklarını açıklasa bile pankart halen yerli yerinde duruyor. 

2000 YILLIK TARİH

Orta Devir Roma'dan kaldığı tespit edilen Roma Yolu ya da Roma Caddesi olarak bilinen antik kalıntı, Ulus Şehir Çarşı'nın inşaatı sürerken ortaya çıkarıldı. Kalıntının bir bölümü de Ankara Valiliği'nin bahçesinden geçtiği için Valilik tarafından korumaya alındı. Zamanla bakımsızlıktan bitap düşen Roma Yolu'nun üzeri tamamen otlar ve çalılar ile kapandı. Antik kalıntının bu durumunu Ankara gündemine taşıyan haberimizden sonra yetkililer hareket geçerek, Roma Yolu kısmi de olsa bakıma almışlardı. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.