Ramazanda insanlık için kapalıyız

Ramazanda insanlık için kapalıyız

Pursaklar'da Ferhat Erşahin adındaki duyarlı bir işletmeci, Ramazan ayında oruçlu insanların ızgara kokusundan olumsuz etkilenmemesi ve kimsenin vebaline girmemek için bir ay boyunca işletmesine kilit vurdu.  

 Pursaklar, Saray Mahallesi'nde Ferhat Erşahin adındaki duyarlı bir işletmeci, ızgara çeşitleri üzerine hizmet veren dükkanını Ramazan ayı münasebetiyle bir aylığına kapattı. Erşahin, uzun süre aç kalan oruçlu insanların hoş ızgara kokusundan olumsuz etkilenmemesi ve kimsenin vebaline girmemek için Ramazan boyunca kapatma kararı aldığını belirtti. İşletmeci Ferhat Erşahin'in bu davranışı çevrede taktirde karşılandı.    

VEBALE GİRMEK İSTEMİYORUZ

Konu hakkında muhabirimize bilgi veren işletmeci Ferhat Erşahin, "Her Ramazan ayında dükkanımızı kapatırız. Oruçlu kardeşlerimizin burnuna ızgara kokusunu vererek vebale girmek istemiyoruz. Bir ay boyunca dükkanımızın kapalı durması bizi maddi açıdan sekteye uğratır ama ne olursa olsun çevreye yayılan ızgara kokusunu Ramazan ayında insanların burnuna sokmak olmaz. Bu ızgara kokusu hiçbir şeye benzemez. Oruçlu insanlarımıza o kokuyu vermek bize göre hiç hoş bir şey değil" dedi. 

ALLAH RIZKIMIZI VERİYOR

Mübarek Ramazan ayında bir ay dükkan kapatmakla rızkın asla kesilmeyeceğini belirten Erşahin, "Ben 1 ay dükkanımı kapatıyorum Rabbim bunun fazlasını Ramazan'dan sonra zaten gönderiyor. Kimse Rabbimden zengin değildir, o elbet bize fazlasıyla gönderir kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. Ramazan ayında daha duyarlı olmaları konusunda diğer meslektaşlarına ve oruç tutmayan ya da tutamayan insanlara seslenen Erşahin, "Yiyecek alanında hizmet veren işletmecilerin Ramazan'da daha duyarlı olması gerekmektedir. İşletmeci arkadaşlarımız eğer dükkanını açacaksa iftardan sonra açmalarını isterim" şeklinde çağrıda bulundu.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM -


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.