Pursaklar'ın yeni Belediye Başkanı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan o 3 isim!

Pursaklar'ın yeni Belediye Başkanı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan o 3 isim!

Ayhan Yılmaz’ın istifasının ardından boş kalan Pursaklar Belediye Başkanlığı için AK Parti kulislerinde Ahmet Erbağ, Ahmet Öztürk ve Ertuğrul Çetin’in isimleri konuşuluyor. Yeni başkan önümüzdeki 10 gün içerisinde seçilecek. 

Pursaklar'ın yeni Belediye Başkanı belli oldu

Pursaklar'ın yeni Belediye Başkanı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan o 3 isim!

Ayhan Yılmaz’ın istifasının ardından boş kalan Pursaklar Belediye Başkanlığı için AK Parti kulislerinde Ahmet Erbağ, Ahmet Öztürk ve Ertuğrul Çetin’in isimleri konuşuluyor. Yeni başkan önümüzdeki 10 gün içerisinde seçilecek. 

Ayhan Yılmaz'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstermesiyle istifa etmesinin ardından boş kalan Pursaklar Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin geçeceği, yeni başkanın nasıl ve ne zaman belli olacağı merak edilmeye başlandı. Başkanlık için kimlerin ismi geçiyor ve kulislerde hangi meclis üyelerinin adı konuşuluyor hepsi haberimizde.

YENİ BAŞKANIN AK PARTİ’Lİ OLMASI BEKLENİYOR 

Pursaklar Belediye Meclisi’nde çoğunluk AK Partili üyelerde olduğu için yeni belediye başkanının da AK Partili olması bekleniyor. Başkanlık için AK Parti grubunun belediye meclis üyeleri arasından kimi aday göstereceği merak ediliyor. 31 üyeli Pursaklar Belediye Meclisi’nde 23 AK Parti’nin, 5 MHP’nin, 3 de İYİ Parti’nin meclis üyesi bulunuyor. 

KULİSLERDE 3 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

AK Parti kulislerinde 23 meclis üyesinin arasından 3 isim ön plana çıkıyor. 28 Şubat döneminde Sincan Belediye Başkanlığı görevinden alınan Bekir Yıldız’ın yerine seçilerek 1997-99 yılları arasında başkanlık yapan, şu an ise belediye başkan yardımcısı olan Ahmet Erbağ, Pursaklar Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Öztürk ve bir önceki dönem belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ertuğrul Çetin’in ismi başkanlık için konuşuluyor. AK Parti Genel Merkezince, adayın belirlenmesi için yoğun bir çalışmanın yapıldığı ve 23 belediye meclis üyesiyle ilgili geniş bir araştırma yapılmasına rağmen daha çok yukarıdaki 3 ismin üzerinde durulduğu öğrenildi. 

0,-pursaklar-belediyesinin-yeni-baskani-kim-olacak,-pursaklarin-yeni-belediye-baskani-kim-olacak,-nasil-belirlenecek,-ayhan-yilmazin-istifasinin-ardindani-yeni-pursaklar-belediye-baskani-kim-olacak.jpg

PURSAKLAR BELEDİYESİ'NİN YENİ BAŞKANI NASIL BELLİ OLACAK?

Belediye başkanının istifası halinde yeni başkanın nasıl seçileceği 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 44 ve 45'inci maddeleriyle düzenleniyor. İlgili kanun gereğince belediye meclisi yeni başkanını seçecek. Buna göre, Ankara Valisi Vasip Şahin, 10 gün içinde Pursaklar Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağıracak. 31 üyeli belediye meclisinde yapılacak belediye başkanlığı seçiminde adaylar için birinci ve ikinci tur için üçte iki çoğunluk aranacak. İlk iki turda başkanın seçilememesi halindeyse, üçüncü turda salt çoğunluk aranacak. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresi ile sınırlı kalacak. 

ŞANSI BULUNAN DİĞER İSİMLER İSE ŞÖYLE

Pursaklar Belediye Meclisi'nin toplam 23 AK Parti'li üyesi bulunuyor. Yeni belediye başkanı bu isimler arasından seçilecek. Belediye başkanlığı için şansı bulunan diğer AK Parti'li üyelerin isimleri şöyle: Bayram Yüksel, Burak Koca, Elif Yurtoğlu, Emre Öztürk, Fatih Yardım, Feza Koçak, Harun Öztürk, İsmail Çoban, İzzet Yaman, Mehmet Sevinç, Meral Bozoğlu, Murat Akkaya, Murat Özkan, Mustafa Yılmaz, Ramazan Tankulu, Salih Furkan Gençtürk, Seyfi Şahin, Tülay Ergün, Uğur Kulaksız, Yasin Yüksel.

pursaklar-belediyes-ak-parti-meclis-uyeleri.jpg

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.