Pursaklar’ın Bağımsız Adayı Cemil Yanık: "Bağımsız kazanacak"

Pursaklar’ın Bağımsız Adayı Cemil Yanık: "Bağımsız kazanacak"

Pursaklar’ın bağımsız belediye başkan adayı Cemil Yanık, 31 Mart akşamı toplumdaki “bağımsız kazanamaz” algısını kıracağını belirtti.  Yanık, görev verilmesi halinde faize, krediye bulaşmadan herkesi ev sahibi yapmayı vadetti.

Yerel seçimlere artık sayılı saatler kaldı. Belediye başkan adayları Pazar gününe kadar girilmedik yer, sıkılmadık el bırakmamak için tempolarını biraz daha artırdı. 31 Mart seçimlerine siyasi parti adaylarının yanı sıra bağımsız adaylar da giriyor. Bağımız adayların açıklamaları da dikkat çekiyor.

AK Parti’nin her seçimde rekor bir düzeyde oy aldığı Pursaklar’da, seçime bağımsız olarak giren aday bir hayli iddialı konuştu. Pursaklar Bağımsız Belediye Başkan Adayı Cemil Yanık, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkücü bir gelenekten gelmesine rağmen seçimlere bağımsız girme kararı aldığını kaydeden Yanık, “21 yıldır siyasetin içerisindeyim. 8 sene MHP Genel Merkezinde 4 sene de TBMM’de milletvekili danışmanı olarak görev yaptım. 26 yaşından beri siyaset/kamu yönetimi üzerine okuma ve araştırmalar yapmaktayım. 33 yaşında “bağımsızlık” üzerine bir sistem kurmak için okuma ve araştırmalara başladım. Bu düşüncemi icraata geçirmek için, 2015 yılında yaptığım Umre ziyaretimde, Beytullahı ilk gördüğünde ettiğim dua ile ‘Bismillah’ dedim. Umre dönüşü, 2015 yılı 7 Haziran genel seçimlerinde MHP’ye oy verip partiler defterini kapattım ve bembeyaz yeni bir sayfa açtım” dedi. 

SEÇİM KAMPANYASINI MÜTEVAZİ ŞEKİLDE YÜRÜTÜYOR

Seçimlere bağımsız girmesine rağmen bir hayli iddialı olduğunu kaydeden Yanık, 31 Mart akşamı “Bağımsız kazanamaz ki” algısını kıracağını kaydetti. Mütevazi bir seçim kampanyası yürütmesine rağmen kısa sürede ilçede büyük bir yankı uyandırdığını vurgulayan Yanık, “Vatandaşlarımız ‘kazanamazsa da helâl olsun, tek başına yiğitçe er meydanına çıkmış, kıt kanaat imkânlarla, kendi cebinden delikanlıca para harcıyor, kimseye bir zarar vermiyor, arkasında ensesi kalınlar yok’ diyor” ifadelerini kullandı.  

“ANKETLERDE BİRİNCİYİM”

Yanık, maddi imkânı olmadığı için anket yaptıramadığını; ancak sosyal medyadaki anketlerde birinci çıktığını belirterek, “Pursaklar, yüzde 90 sağ eğilimin olduğu bir ilçe, sokakta gördüğüm tabloya göre, belediye başkanlığında diğer partilerin (sol görüşlü) tamamı yüzde 10 civarı bir oy alır, geri kalan yüzde 90’ı biz ve Ak Parti arasında bölüşecektir. Kazanmam da kaybetmem de 5 puan farkla olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

FAİZSİZ EV VAADİ 

Pursaklar ve halka ilgili pek çok projesinin olduğunu ifade eden Yanık en önemli vaadinin faize bulaşmadan insanları ev sahibi yapmak olduğunu anlattı. Bu projesi ile kendisinin geçmişte ev sahibi olduğunun altını çizen Yanık, “Yetkiyi verin bana bunu size kanıtlayım. Bu projem hayal değil” ifadesini kullandı. Son olarak seçmenlere çağrıda bulunan Yanık, “Lütfen sandığa gidin, gönlünüzün, vicdanınızın sesine kulak verin ve gerekeni yapın” sözlerini kaydetti. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.