Pursaklar'da üreticiden tüketiciye köylü pazarı

Pursaklar'da üreticiden tüketiciye köylü pazarı

Pursaklar'da üreticilerin bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri meyve ile sebzeleri aracısız ve komisyonsuz bir şekilde doğrudan tüketiciye sunduğu köylü pazarları kurulmaya başlandı.

Pursaklar'da üreticilerin bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri aracısız, komisyonsuz bir şekilde doğrudan tüketiciye sunduğu köylü pazarları kuruldu.

ARACI OLMADAN DOĞRUDAN SATIŞ
Ertuğrul Çetin Başkanlığındaki Pursaklar Belediyesi tarafından çiftçiye ve üretime destek çalışmaları kapsamında haftanın iki günü kurulacak köylü pazarlarında, Pursaklar'daki üreticiler ürettikleri doğal ürünleri aracı olmadan tüketici ile buluşturma imkânı buluyor.

fb_img_1595745111153.jpgHAFTADA İKİ GÜN KURULUYOR
Her cuma günü ilçedeki Salı Kapalı Pazarı'nda, pazar günü ise Saray Kapalı Pazarı'nda kurulacak noktalarda geçtiğimiz haftadan itibaren doğal ürünlerin satışı yapılmaya başlandı.

İLGİ GÖRMEYE BAŞLADI
Pursaklar'daki üreticilerin bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri aracısız, komisyonsuz bir şekilde doğrudan tüketiciye sunduğu köylü pazarlarında hem ürünleri taze olması hem de fiyatların semt pazarlarına oranla daha ucuz olması nedeniyle ilgi görüyor.

SEZON ÜRÜNLERİ KÖYLÜ PAZARINDA
Vatandaşlar dalından yeni koparılmış fasülyeden domatese, biberden salatalığa, maruldan maydonoza, vişneden kaysıya
kadar pek çok sebze ve meyveyi ilk elden alma imkânı buluyor.

ÜRETİCİ MEMNUN
Saray Mahallesi'ndeki köylü pazarında tezgâh açan bir üretici "Bahçemizdeki, tarlamızdaki ürünleri getiriyoruz, burada taze taze satıyoruz. Arada aracı, komisyoncu olmadığı için daha uygun fiyata tüketici ile buluşturuyoruz. Müşteriler ilgi göstermeye başladı. Bu durum bizi bir hayli sevindiriyor. Pursaklar Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin'e teşekkür ediyoruz bize böyle bir imkân tanıdı için" dedi.

fb_img_1595744973951.jpg

"MARKETLERDE BU TAZELİKTE ÜRÜN BULMAK ZOR "
Pazar müşterisi de kurulan köylü pazarlarından bir hayli memnun. Şükrü Bacak adındaki bir vatandaş, "Köylü pazarlarının kurulması yerinde bir hizmet olmuş. Buraya gelip doğal ürünleri ilk elden alma imkânımız oluyor. Sebzeyi, meyveyi taze taze tüketmek insana ayrı bir lezzet sunuyor. Ürünlerin fiyatları da makul. Bu tazelikte ürünleri markette bulmak zor" ifadelerini kullandı. 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.