Pursaklar'da kazalardan bıkan mahallelilerden kasis talebi

Pursaklar'da kazalardan bıkan mahallelilerden kasis talebi

Pursaklar’daki Turgut Reis Caddesi ile Umut Sokağı’nın kesiştiği noktada sıkça trafik kazasının yaşandığını belirten mahalleli, bölgeye araçları yavaşlatıcı kasis yapılmasını istiyor.

Pursaklar Saray Fatih Mahallesi’ndeki Turgut Reis Caddesi ile Umut Sokağı’nın kesiştiği noktada önceki gün öğle saatlerinde iki araç birbirine girdi. Maddi hasarla sonuçlanan kazada neyse ki ölen ya da yaralanan olmadı. 

AYDA BİRKAÇ KEZ KAZA YAŞANIYOR

Bölgedeki vatandaşlar, Turgut Reis Caddesi ile Umut Sokağı’nın kesiştiği noktanın kazalarıyla meşhur hale geldiğini ve neredeyse her ay birkaç kez trafik kazasının yaşandığını kaydetti. Bu konuda bir an önce önlem alınmasını isteyen mahalleli, “Burada sürekli trafik kazası yaşanıyor. Çok şükür şimdiye kadar ölen olmadı; ama çok sayıda kişi yaralandı ve araçlar pert hale geldi. Burasının adı artık ‘kazalı nokta’ olarak anılmaya başlandı. Ve biz bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Buraya araçları yavaşlatıcı kasis yapılmasını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden talep ediyoruz” dedi.  

MAHALLELİNİN TAHAMMÜLÜ KALDI

Kazalarıyla meşhur noktaya artık tahammüllerinin kalmadığını anlatan çevre halkı, “İşlek bir cadde. Günde pek çok sayıda araç buradan geçiyor. Okullar malum açıldı, öğrenciler buradan geçip gidiyor. Bir an önce önlem alınmalı. Yoksa kötü olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Önlem alınması için illa ölümlü kaza mı olması gerekiyor. Yeter artık, buraya bir tedbir alınmalı” diye konuştu.

BAŞVURULAR OLUMSUZ SONUÇLANDI

Mahalleli, kazalarıyla meşhur noktaya önlem alınması için geçmişte başvuru yaptıklarını; ancak bir türlü olumlu bir sonuç alamadıklarını kaydetti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.