Pursaklar Fen Lisesi'nden süper başarı

Pursaklar Fen Lisesi'nden süper başarı

YKS’de Türkiye birincisi çıkaran Pursaklar Fen Lisesinde devletin ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına katılarak sınava hazırlanan 57 öğrencinin 42’si üniversiteye yerleşti. 15'i ise daha iyi bölümlere girmek için tekrar hazırlanacak.

YKS’de Türkiye birincisi çıkaran Pursaklar Fen Lisesinde devletin ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına katılarak sınava hazırlanan 57 öğrencinin 42’si üniversiteye yerleşti. 15'i ise daha iyi bölümlere girmek için tekrar hazırlanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. 2018 YKS’de Türkiye birincisi çıkaran Pursaklar Fen Lisesi, yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile yine büyük bir başarıya imza attı. Pursaklar Fen Lisesi’ndeki devletin ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına katılarak YKS sınavına hazırlanan 57 öğrenciden 42’si üniversiteye yerleşti. Geriye kalan 15 öğrenci ise yüksek puanlar almalarına rağmen hayallerindeki bölümü okuyabilmek için tercih yapmadı.  

25 ÖĞRENCİ TIP FAKÜLTESİNE 

Pursaklar Fen Lisesi’nden artık üniversite kapılarını aşındıracak başarılı öğrenciler, yerleştikleri bölümleriyle de büyük taktir topladı. Lisenin başarısından dolayı bölgedeki halk tarafından “Ankara'nın süper lisesi” olarak adlandırılan okulun 42 öğrencisi şu üniversitelere ve bölümlere yerleşti: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine 5,   Cerrahpaşa Tıp’a 1, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine 4, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine 3, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesine 4, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine 2, İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesine 1, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesine 1, Konya Meram Üniversitesi Tıp Fakültesine 1, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp’a 1, Atatürk Üniversitesi Tıp’a 1, Bozok Üniversitesi Tıp’a 1, Bilkent Elektrik- Elektronik Mühendisliğine 1, ODTÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliğine 3, ODTÜ Makine Mühendisliğine 3, ODTÜ Mimarlığa 1, Hacettepe Geomatik Mühendisliğine 1, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliğine 1, Necmettin Erbakan Diş Hekimliğine 1, Kırıkkale Diş Hekimliğine 1, Hacettepe Beslenme ve Diyetetik’e 1, Bilkent İşletme Fakültesine 1, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine 1, Hacı Bayram Üniversitesi Hukuk Fakültesine 2 öğrenci yerleşti.   

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ARTIK BİLKENTLİ 

2018 YKS’de eşit ağırlık puan türünde Türkiye birinciliğini elde eden Kemal Şekerci, hayalini kurduğu Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesine tam burslu olarak yerleşti. Kemal Şekerci MEB'in destekleme ve yetiştirme kurslarıyla sınava hazırlandığını belirterek ücretsiz sunulan destekleme ve yetiştirme kurslarının başarısında büyük bir katkısı olduğunu kaydetmişti. 

ÜCRETSİZ KURSLARIN BAŞARIYA KATKISI BÜYÜK

Pursaklar Fen Lisesi Okul Müdürü Soydan Tefik Karahan devletin öğrencilere sunduğu destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili şunları söylemişti: "YKS'de ilk yüzde, ilk beş yüzde ve ilk binde birçok öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin hemen hemen hepsi devletin ücretsiz verdiği destekleme ve yetiştirme kursları ile bu başarıyı sağladı. Bu bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Okullarda bu kursu ücretsiz sağladığından dolayı Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.