Pursaklar Fen Lisesi öğrencisi Kemal Şekerci: 'Devletime borçluyum'

Pursaklar Fen Lisesi öğrencisi Kemal Şekerci: 'Devletime borçluyum'

YKS’de Türkiye birincisi olan Pursaklar Fen Lisesi öğrencisi Kemal Şekerci, ‘‘Başarımı devletin verdiği destekler ve yetiştirme kurslarına borçluyum’’ dedi.

Pursaklar Fen Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Kemal Şekerci,  2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) eşit ağırlık puan türünde Türkiye birinciliği elde etti.  Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) destekleme ve yetiştirme kurslarına katılarak YKS sınavına hazırlandığını anlatan Şekerci, eğitim-öğretim gördüğü okulunda devlet tarafından ücretsiz verilen kursların, bu başarısında büyük katkısının olduğunu belirtti. 

GÜNLÜK 3 SAAT İLE GELEN BAŞARI 

Sınava hazırlık süreciyle ilgili gazetemize bilgi veren YKS Türkiye birincisi Kemal Şekerci, “Dersi derste anlamaya gayret gösterdim. Günlük en fazla 2-3 saat ders çalıştım, haftada 2 ya da 3 gün ders çalışmayarak kafamı dinlendiriyordum. Sosyal yaşantıma da büyük zaman ayırdım” dedi. 

“AİLEMİ HİÇBİR ZAMAN ARATMADILAR” 

İdarecileri ile öğretmenlerinin kendilerine bir anne baba şefkatiyle yaklaştığını, bu durum da başarısına katkı sağladığını kaydeden Şekerci, “Okulumuzda ve okulumuzun pansiyonunda hocalarımız daima bize maddi, manevi destek verdi. Derslerimizde takıldığımız konularda sürekli onlara danıştık. Pansiyonda kaldığım için kısmen de olsa ailemden uzaktım ancak öğretmenlerimiz bunu bize hiçbir zaman hissettirmedi. Destekleme ve yetiştirme kurslarını hayata geçirenlerden, öğretmenlerimizden, idarecilerimizden Allah razı olsun. Bu başarımda onlara çok şey borçluyum” diye konuştu.  

MÜJDEYİ İLK DİYARBAKIR’DA GÖREV YAPAN BABASINA VERDİ 

YKS’de başarılı olacağını bildiğini ancak birinciliği beklemediğini belirten Şekerci, sınav sonucunu gördüğünde çok heyecanlandığını müjdeli haberi ilk olarak Diyarbakır’da rütbeli asker olarak görev yapan babası ile paylaştığı anlattı. Şekerci, “Sonucu gece öğrenir öğrenmez babamı telefonla aradım, babamı uykudan uyandırdım. O da benim gibi çok sevindi hatta sevinçten sabaha kadar uyuyamamış. Birliğinden izin alıp yanıma gelecek ben de onunla buluşmayı ve sevincimi babamla paylaşmayı bekliyorum” şeklinde konuştu. 

“HER ZAMAN BABAM AKLIMA GELDİ”

Babasının görevinden dolayı babasını yaklaşık 2-3 yıldır yılın 1 ayında ancak görebildiğini anlatan Şekerci, “Babam Doğu’da, Güneydoğu’da, Suriye Afrin’de çalıştı. Bizim burada rahatça okula gidebilmemiz, huzur içinde uyuyabilmemiz için hala oralarda görev yapıyor. Babam orada vatan savunmasını yaparken ben de burada vatanımıza, kahraman babama layık biri olabilmek için çalışmamı sürdürdüm ve başarılı oldum” ifadelerini kullandı.  Şekerci, Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünü tercih edeceğini kaydederek, ileride üst düzey yönetici olmak istediğini söyledi. 

GURURLUYUZ, MUTLUYUZ

Okul Müdürü Soydan Tefik Karahan ise destekleme ve yetiştirme kurslarına katılarak Türkiye birincisi olan öğrencilerini kutlayarak, “Çok gururluyuz, çok mutluyuz. Bizim burada övünmek istediğimiz birincilik, 10’unculuk 100’üncülük mevzu değil de daha çok övündüğümüz konu bu öğrencilerin destekleme yetiştirme kurslarından mezun olmuş olması. Devletin vermiş olduğu ücretsiz destekleme yetiştirme kursuları sayesinde büyük bir başarı elde ettiler. Kemal gibi daha birçok arkadaşımız başarı elde etti. Bir öğrencimiz de 153. oldu”  

CUMHURBAŞKANI’NA ÖZEL TEŞEKKÜR  

“Biz yönetim olarak buranın öz sermayesiyle, buranın öz öğretmenleriyle hiçbir destek almadan bir konsept kurduk, güzel bir eğitim modeli kurduk. Bu eğitim modelinin içinde sadece akademik tarafı yok aynı zamanda sanat da, spor da var, bilim de var. Geçen hafta bir öğrencimizde Bilim Olimpiyatı’nda dünya ikincisi oldu. Burada güzel bir eğitim modeli ilerliyor. Biz burada öğrencilerimizin devletçi zihniyette yetişmesini istiyoruz. Bu kursların açılmasında öncü olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ederiz” dedi. Karahan, okula her zaman destek veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ile Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürüne de teşekkür etti.  

EMEKLERİNİN KARŞILIKLARINI ALMALARI BİZİ DAHA ÇOK SEVİNDİRİYOR

Müdür Yardımcısı İsmail Teke, “Öğrencilerimiz emeklerinin karşılıklarını almaları bizim için en büyük ödülümüz. Böyle başarıları görünce biz çok seviniyoruz. Bu çocukların belli bir değere sahip olarak başarı elde etmesi bizim için çok önemli” dedi.

DERSİ DERSTE BİTİREN BİR ÖĞRENCİDİR

Matematik Öğretmeni Erdinç Bozkurt Türkiye birincisi Kemal Şekerci için şunları söyledi: “Kemal çok efsanevi bir öğrenci. Herkesten farklıdır, çok zekidir. Konuyu çok iyi dinler, dersi derste bitiren bir öğrencidir. Kemal sürekli ders çalışan bir öğrenci değildir.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.