Pursaklar Devlet Hastanesi 5 Kasım'da açılıyor

Pursaklar Devlet Hastanesi 5 Kasım'da açılıyor

Ankara Pursaklar’daki 150 yataklık ilk devlet hastanesi, kapılarını 5 Kasım’da hizmete açacak. Yeni hastanede, ay başında kapılarını kapatacak olan 80 yıllık geçmişe sahip Ulus Devlet Hastanesi’nin kadrosu hizmet verecek. 

Ankara’nın kuzeye açılan ilçesi Pursaklar’daki, 150 yataklık ilk devlet hastanesinin açılışına artık sayılı günler kaldı. Peki Pursaklar Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

140 bin nüfuslu Tebessüm Şehri’nin yanı sıra Başkent’in kuzeyinde bulunan diğer ilçelerdeki vatandaşların da rahatlıkla faydalanabileceği hastane edinilen bilgilere göre önümüzdeki 5 Kasım’da hizmete girecek. 

KASIM AYINDA TAŞINACAK

Pursaklar Devlet Hastanesi’nde görev alacak sağlık personeli kadrosu da belli oldu. Rüzgarlı’da şu an hizmet veren ve 1940’lı yıllarda kurulan Ulus Devlet Hastanesi önümüzdeki kasım ayı başında kapatılarak, hastanenin kadrosu yeni açılacak Pursaklar Devlet Hastanesi’ne kaydırılacak.

screenshot_2-001.jpg

Ulus Devlet Hastanesi’nin duvarlarına hastalara bu konuda bilgilendirici afişler asıldı.

İlgili afişte, “Hastanemiz kasım ayından itibaren Pursaklar Devlet Hastanesi’ne taşınacak olup 5 Kasım 2018 tarihinden itibaren Pursaklar Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye devam edecektir” bilgileri yer alıyor.

Kapatılacak hastane binasının nasıl değerlendirileceği ise henüz bilinmiyor. 

Pursaklar Devlet Hastanesi'nde hangi bölümler var?

Öte yandan 5 Kasım’da hizmete açılması beklenen Pursaklar Devlet Hastanesi 5 ayrı binadan oluşuyor. Hastanenin içerisinde kulak burun boğaz, dâhiliye, ortopedi, diyetisyen, kadın doğum, göz, genel cerrahi, cildiye, göğüs hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, psikiyatrı, 7 ameliyathane, bir sezeryan doğum birimi, mescit, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, laboratuarlar, röntgen odaları gibi bütün bölümler yer alacak. Hastane içinde çocuklar için kreş de bulunacak. 

BAŞKAN ÇETİN: "ŞİFA KAPISI OLSUN"

Hastanenin bölgeye kazandırılmasında büyük bir emeği olan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin hastaneye ilişkin şunları söylemişti: "Hemşerilerimizin büyük bir heyecan ile beklediği hastanemiz inşallah kısa bir süre içinde hizmete girecektir. Devlet Hastanemiz ilçemiz için hayırlı olsun. Buradan faydalanacak tüm hemşerilerim için de şifa kapısı olsun inşallah."

HAYALİNE KAVUŞUYOR

Bölgedeki vatandaşlar da, ilçedeki ilk devlet hastanesinin bir an önce açılmasını dört gözle bekliyor. Pursaklar Saray'da yaşayan 90 yaşındaki Meliha Turhan, hastanenin hizmete gireceğinden dolayı bir hayli mutlu olduğunu ve hayaline kavuşacağını belirterek,  “Geçmişte yakınımızda hastane olmamasının çok sıkıntılarını çektik. Hastanemiz artık açılıyor artık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi. 

habervaktim-1-002.jpg
OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.