Pursaklar Belediyesi'nden öğrencilere kırtasiye yardımı

Pursaklar Belediyesi'nden öğrencilere kırtasiye yardımı

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 2005 yılından beri öğrencilere düzenli olarak kırtasiye desteğinde bulunuyor. 140 bin nüfuslu ilçede belediyece son 12 yılda 200 binden fazla öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Eski bir öğretmen olan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, eğitime- öğretime ayrı bir değer verdiği biliniyor. İlçedeki her yaştan çocuğun iyi bir şekilde yetiştirilebilmesi ve o çocuklara olumlu alışkanlıkların kazandırılabilmesi için birçok projeye imza atan Başkan Çetin, çoğu eğitim kurumuna ve STK'ya örnek oluyor.   

AMAÇ AKILLARINI KİRAYA VERMEYEN NESİL YETİŞTİRMEK

Göreve geldiği günden bu güne "Ağaç yaşken eğilir" atasözüyle hareket eden Başkan Çetin, ilçenin birçok noktasına kazandırdığı Nezaket Okulları ile  4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara adab-ı muaşeret eğitiminin verilmesini sağlıyor. Nezaket Okulu öğrencilerine genç yaştan kitap ve kütüphane sevgisi de aşılanıyor. Çetin, katıldığı programlarda ebeveynlere tavsiyesi ise şu oluyor: “Ne olur yavrularımızı bilgilendirelim, bilinçlendirelim, akıllarını kimseye kiraya verdirmeyelim.” 

ZEGİN-FAKİR AYRIMI YOK

Selçuk Çetin yönetimindeki Pursaklar Belediyesi, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencileri de sürekli destekliyor. 2005'ten beri ilçede eğitim-öğretim gören öğrencilere kırtasiye yardımı yapılıyor. Pursaklar'ın 2005'ten bu yana 200 binden fazla öğrenciye kırtasiye yardımı yaptığı biliniyor. Belediye, son olarak önceki gün 20 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yaptığını açıkladı. Başkan Çetin “Bizler her yıl bu uygulamayı hayata geçiyoruz. Bunu yaparken zengin fakir ayrımı yapmıyor, bütün öğrencilerimize dağıtıyoruz. Kimsenin gururunun incinmesine gönlümüz razı olmaz. Yeter ki sizler okuyun, biz her zaman sizin yanınızdayız. Devletimiz, hükümetimiz yıllardır kitapları hediye ediyor, bizler de kırtasiye malzemelerini belediyenizin hediyesi olarak sizlere dağıtıyoruz” dedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.