Prof. Dr. Haberal, Etimesgut'ta çalışmaları beğendi

Prof. Dr. Haberal, Etimesgut'ta çalışmaları beğendi

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve beraberindeki akademisyenler, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde incelemede bulundu. 

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve beraberindeki akademisyenler, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde incelemede bulundu. 

Rektör Haberal; "AB standartlarında, Türkiye'ye örnek, çok güzel bir tesis olmuş. Enver Başkan'ı vizyonu ve engellilere yaptığı bu hizmetten dolayı tebrik ediyorum. Başkent Üniversitesi olarak, Etimesgut Belediyesi'yle eğitim alanında işbirliğinde bulunmaktan dolayı da çok mutluyuz" dedi.


Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve beraberindeki akademisyenlere, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdirdi. Başkan Demirel, 31 Ağustos tarihinde MHP Genel Başkanı Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından 41 tesisle birlikte hizmete  açılan Türkiye'nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi hakkında bilgi verdi.

Başkent üniversitesi heyetine merkezin bütün donatılarını tek tek tanıtan Demirel, Türkiye'nin örnek engelsiz yaşam merkezini Etimesgut'a kazandırdıklarını söyledi.

BAĞLICA MAHALLESİNDE

Başkan Demirel, Bağlıca Mahallesi'ndeki merkezin her yönüyle Türkiye'de tek olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en kapsamlı, en modern, örnek, engelsiz yaşam merkezini Ankara'da, ilçemizde kurmuş bulunuyoruz. Bağlıca Mahallemizde, 20 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz merkezimizde, engellilerimiz ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak her şeyi düşündük, geliştirdik ve gerçekleştirdik. 5 bloktan oluşan merkezimizin 2 bloğu özel rehabilitasyon merkezi, 1 blok konaklama merkezi, 1 blok meslek ve beceri merkezi, 1 blok da eğitim ve sosyal hizmet merkezi olarak hizmet vermektedir. Merkezimizi, asansöründen yürüme yollarına, oyun gruplarından yön işaretlerine kadar her yönüyle engellilerin kolayca kullanımı için özel olarak tasarladık" dedi.

engelsiz-yasam-merkezi_baskent-universitesi_-(6).jpg

ENGELLİLER İÇİN HER ŞEY VAR


Merkezin, engelliler ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıran birçok özelliğe sahip olduğunu söyleyen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merkezimizde günlük 22 engelli konaklama kapasiteli misafirhane bulunuyor. Aileler, engelli aile bireylerini bize emanet edip hastanesine, cenazesine, düğününe, tatiline gidebilecekler. Onlara, uzman bakıcılarımız nezaretinde en iyi şekilde bakacağız. Tedavi havuzundan özel yürüme parkurlarına kadar birçok donatısı olan merkezimiz, bu yönüyle engellilerin tedavilerine yardımcı olacak. Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi'mizde bulunan konferans salonunda eğitimler, seminerler düzenlenecek. Yine engelliler için özel kütüphanemiz ve okuma salonlarımızla onların gelişimine, eğitim hayatına katkı sağlıyoruz. Meslek ve Beceri Eğitim Merkezi'mizde engellilerimize ve ailelerine meslek ve beceri kazandırıyoruz. Yemek, bilgisayar, matbaa, seramik, çömlek, mozaik, ahşap mobilya, resim, müzik, mum, sabun gibi birçok atölyede bu eğitimler veriliyor".

Merkezi çok beğendiğini belirten Prof. Dr. Ali Haberal, 'Çok güzel bir proje. Çok etkilendim. Avrupa standartlarında, Türkiye'ye örnek bir tesis' diyerek, Başkan Demirel'i tebrik etti ve Başkent Üniversitesi olarak her türlü desteği sağlamaya devam etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.