'Polis Baba' Mustafa Şahin ile iyilik emniyette!

'Polis Baba' Mustafa Şahin ile iyilik emniyette!

Başkent’te görevli polis memuru Mustafa Şahin, 2009’da sosyal medya üzerinden kurduğu 'Dünyayı İyilik Kurtaracak Platformu’yla yardımseverlerin desteğini alarak 400 bin gönüllüsüyle 81 ildeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğünde görev yapan 42 yaşındaki polis memuru Mustafa Şahin, 2009 yılında sosyal medya üzerinden 'Dünyayı İyilik Kurtaracak Yardımlaşma Platformu’nu kurdu. 23 yıldır Emniyet’te görev yapan evli ve 1 çocuk babası Şahin, işinden arta kalan zamanda, yardımseverlerden aldığı destekle kurduğu iyilik platformu aracılığıyla ihtiyaç sahiplerini tespit ederek onlara yardım ulaştırıyor. 

mustafa-sahin,-dunyayi-iyilik-kurtaracak-yardimlasma-platformu,,,,.jpg

10 YILDA 81 İLE ULAŞTILAR

Aradan geçen 10 yılda büyük bir iyilik hareketine döndüklerini belirten iyiliksever polis memuru Şahin, 81 ilde gönüllü platform sorumlusunun olduğunu ve gece gündüz demeden çocuklar başta olmak üzere tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı kendilerine dert edindiklerini kaydetti. Şahin, söz konusu 'iyilik' kampanyası ile şimdiye kadar Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki binlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdıklarını aktardı. 

YÜZBİNLERCE GÖNÜLLÜ… 

Emniyet’teki işini aksatmadan yardım işlerine devam ettiğini kaydeden Şahin, kampanyanın gönüllülük esasına dayalı olduğunun altını çizerek, Türkiye genelinde 400 bin gönüllüye ulaştıklarını söyledi.

mustafa-sahin,-dunyayi-iyilik-kurtaracak-yardimlasma-platformu,,.jpg

TÜM DEZAVANTAJLI GRUPLARA YARDIM

Sadece Türkiye değil dünyanın her yerinden 10 yıldır sürdürdükleri yardım kampanyasına destek geldiğini, yaptıkları yardımların nereye gittiğini göstermek ve güven ortamının oluşması için hayırseverlere video ve fotoğraf çekip gönderdiğini de ifade etti. Şahin, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmanın yanı sıra platform olarak başta onkoloji hastaları, sevgi evlerindeki ve terör mağduru çocuklar, yetimler olmak üzere tüm dezavantajlı grupların da yüzünü bir nebze güldürmek için Allah rızası için çalıştıklarını kaydetti.   

TEK AMAÇ İYİLİK

Şahin, çocukların eğitimine destek olmak için özel bir çaba sarf ettiğini söyleyerek, "Türkiye'nin her yerinden yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarının giderilmesine vesile oluyoruz. Muhtaç bir çocuk görsek dayanamıyoruz. Tek amacımız var o da iyilik yapmak. Bir dernek değiliz sadece iyilik yaparak gönülleri kazanıyoruz. Hayırseverler de bize güveniyorlar. 81 ilde, 400 bin gönüllümüz var. Kimse kimseyi tanımaz; ama hepsi birilerine iyilik yapmak için çaba sarf eder" dedi. 

mustafa-sahin,-dunyayi-iyilik-kurtaracak-yardimlasma-platformu,,,.jpg

ÇOCUKLARIN 'POLİS BABASI'

Polis memuru Mustafa Şahin, suç işleme oranının yüksek olduğu Altındağ Kale Mahallesi'ndeki dezavantajlı çocukları kazanmak için sürekli hediyeler götürerek onların kalplerine dokunmaya çalıştığını anlatarak, "Dünyayı kurtarırsa çocuklar kurtarır. Onlar bizim geleceğimiz. Hayırseverlerin yardımıyla mahalleye 2 kütüphane yaptırdık. Beni görünce 'Polis baba' diyorlar, koşup sarılıyorlar. Suç oranlarında da azalma oldu" diye konuştu.

mustafa-sahin,-dunyayi-iyilik-kurtaracak-yardimlasma-platformu,,,,,.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.