Pazarda meyve sebze fiyatları düşüyor

Pazarda meyve sebze fiyatları düşüyor

Başkent’te kurulan tanzim satış noktaları meyve-sebze fiyatlarını aşağı çekince, pazar tezgahları yeniden hareketlendi. Böylece hem vatandaşın eli rahatladı, hem de pazar esnafının yüzü güldü. Peki pazarda, domatesin, patatesin, soğanın kilosu ne kadar?

2cbc5d97-cebb-4ca7-ae56-aaa69a5fca4c.jpgTanzim satış noktaları Pazar tezgahlarındaki fiyatları düşürdü ve pazarlarda hareketlilik yeniden başladı

 Keçiören’de bir semt pazarında objektiflerimize yansıyan kareler, pazarlardaki hareketliliği gözler önüne serdi.

Tezgahlardaki fiyatların tanzim satış noktalarındakilerle neredeyse aynı seviyeye gelmesi hem vatandaşın elini rahatlattı hem de pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Tanzim satış noktalarında satılan ürünlerin pazar tezgahlarındaki fiyatının ise sadece 1-2 lira fazla olması gözlerden kaçmadı.

VATANDAŞ VE PAZAR ESNAFI AZ DA          OLSA RAHATLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşa kaliteli ve ucuz sebze ve bakliyat tedarikinin sağlanması yönündeki talimatının ardından Başkent'in 30 ayrı noktasına kurularak 10 çeşit sebzenin uygun fiyatlarla satışa sunulduğu Tanzim Satış Noktalarını kurmuş böylece fahiş fiyatların önüne geçmeyi amaçlamıştı. Kurulan tanzim satış noktalarının ardından meyve-sebze pazarlarında yeniden hareketlilik başladı. Meyve-sebze fiyatlarını az da olsa aşağı çeken tanzim satış noktaları hem vatandaşın elini rahatlattı, hem de Pazar esnafının işlerini artırdı.

788491b9-7023-422a-8e4b-a196b2b63a82.jpgTEZGAHTAKİ FİYATLAR TANZİME YAKLAŞIYOR

Keçiören semt pazarında objektiflerimize yansıyan kareler çarşı-pazardaki kalabalığı gözler önüne serdi. Birçok pazar esnafı elindeki ürünlerin tamamına yakınını satarken, tezgâhtaki fiyatların tanzim satış noktalarındaki fiyatlar ile neredeyse aynı olması gözlerden kaçmadı. Birkaç ay önce yüksek fiyatlara satılan meyve-sebzenin bir nebzede olsa fiyatlarında düşüş yaşanması vatandaşı pazar tezgahlarına yöneltti. Tanzimde kilosu 3 liradan satılan elmanın, tezgahlarda 3 kilosunun 10 lira olması gözlerden kaçmazken, birçok ürünün fiyatının ise hemen hemen aynı olduğu gözlemlendi.

CUMHURBAŞKANI UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satışlarıyla ilgili "Eğer fiyatlar yerine gelirse sahadan çekiliriz ama fiyatlar yerine gelmez de hala böyle devam ederse biz daha da farklı adımlar atacağız" demiş fahiş fiyatlarla ürün satan fırsatçıları uyarmıştı. Birçok vatandaşa göre bu uyarının tezgahlardaki fiyatları düşürmesinde büyük rolü var. Tezgahlarda portakal, elma ve   mandalinanın ortalama fiyatlarının 3 kilosunun 10 liradan satıldığı gözlerden kaçmazken, bazı diğer ürünlerin ortalama fiyatları ise şöyle:

Ürün(kg)  Tanzim Satış Pazar Tezgahı

Elma      3 TL                   3-4 TL
Soğan       2 TL               3 TL
Patates     2 TL               3 TL
Domates   3 TL               4-5 TL
Salatalık 4  TL                 5-7 TL

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.