Payımızı almak istiyoruz
Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, toplu sözleşme masasına sundukları 28 tekliften 23’ünün müzakere edilebilir seviyeye ulaştığını müjdeledi.
Hükümetin büyüme hedeflerinde inşaat sektörünün büyük katkısı olduğunu söyleyen Tufanoğlu, “Türkiye sıkıntı yaşadığı zaman üzerimize düşeni yaparız.Ama Türkiye büyüdüğü zaman da payımızı almak istiyoruz” dedi.
3. dönem toplu sözleşme masasında bin 500 personel alımı noktasında kazınım elde ettiklerini ve yeni dönemde de personel alımı taleplerinin olduğunu dile getiren Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, verdiklerin 28 tekliften 23’ünün müzakere edilebilir seviyeye ulaştığını müjdeledi.
Tufanoğlu, “Türkiye’de mega projelere bakıyoruz. Bunların başında Osmangazi Köprüsü, 3. Köprü, İstanbul-İzmir otoyolu, daha geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara otoyolu, Ankara Pozantı otoyolu geliyor. Karayolları kısmına baktığımızda son on 15 yıl içerisinde 23 bin kilometre bölünmüş yol yapımı mevcut. Toplu konut idaresinin şuan hedefi 1 milyon konut. Türkiye’de konut sektörü lokomotif bir sektördür. İnşaat sektörü lokomotif bir sektör. Düşünün bir ev yapılıyor ve beyaz eşyayı tetikliyor, mobilyayı, halıyı tetikliyor. Dolayısıyla bayındırlık alanında çalışanlarımızın Türkiye’nin gelişmesine çok büyük katkıları var. Yine tapu teşkilatımız hazineye 10 katrilyonun üzerinde bir getiri sağlıyor. Bizim hizmet kurulumuz özel bir hizmet kolu. Hükümet yapılan çalışmaların reklamını yaparken bu alanda mesai harcayanları da memnun etmelidir. Bu arkadaşlarımızın da bir şeyler kazanması çalışma şevkini artırır, heyecanı artırır” dedi.
ZEMİNİN OLAN HAKLI TALEPLER SUNDUK
3. Dönem toplu sözleşmelerinde Bayındır Memur Sen olarak son 12 yılın en iyi oransal zammını aldıklarını dile getiren Tufanoğlu, yeni dönemden de umutlu olduklarını söyledi.
Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğul, “Enflasyon farkları ile birlikte yıl bazında yüzde 20 civarında bir zam yansıması oldu. İnşallah bu dönemki toplu sözleşmede biz bunun da üzerine koyacağız. Biz göreve geldiğimizde 2015 yılının başları idi. O zaman da toplu sözleşme dönemi vardı. O dönemki toplu sözleşme masasında istediklerimizi alma noktasındaki başarımızı şunlara bağlıyorum: Bizim hizmet grubumuzda 43 bine yakın çalışanımız var. Bunun 18 bini bizim üyemiz. Çalışanlar üyemiz olsun olmasın herkese temsilcilerimiz vasıtasıyla bir talep formu oluşturduk. Bu talep formunu bizden beklentileri nelerdir şeklinde doldurmalarını istedik. Doldurulan talep formalarını il temsilciliklerimiz vasıtası ile genel merkezimizde topladık. Daha sonra uzman kişilerden oluşan bir komisyon kurduk. Bu komisyon gelen talepleri süzgeçten geçirdi ve bize bir rapor halinde sundu. Bu rapor doğrultusunda taleplerimizi toplu sözleşme masasına götürdük. Yani zemini olan, elle tutulur, haklı teklifler sunduk ve bunun neticesinde 9 kazanımımız hayata geçti. Çalışanlarımız da bu noktada çok memnun kaldılar” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞAN MEMNUNİYETSİZLİĞİ YÜZDE 87
Türkiye’nin büyümesinde inşaat sektörünün büyük katkısı olduğunu söyleyen Tufanoğlu, toplu sözleşmede elde edilecek kazanımların çalışanların şevkini artıracağını savundu. Tufanoğlu, “Bizim çalışan sayımız diğer sektörlere göre az olabilir ama lokomotif bir sektör olduğu için etki alana çok geniş. Türkiye’de ekonominin canlılığını inşaat sektöründen anlayabilirsiniz. Türkiye eğer yüzde 5 büyüme hedefini ortaya koyabiliyorsa burada özellikle inşaat sektörünün büyük katkısı var. Toplu sözleşmede kazanacaklarımız arkadaşlarımızı daha da projelerin hayata geçirilmesi noktasında heyecanlandıracaktır. Tapu müdürlüklerinde bir anket yapıldı ve bunun sonucunda yüzde 97 vatandaş memnuniyeti çıktı. Başka hiçbir kurumda böyle bir oran görülemez. Çalışanlara yapılan ankette yüzde 87 memnuniyetsizlik ortaya çıktı. Çünkü risk var, yoğunluk var, personel eksikliği var ve maaş düşüklüğü var” şeklinde konuştu.
20 MİLYON BU MASAYA BAKIYOR
Türkiye’nin sıkıntılı dönemlerinde üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getiren Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğu, Türkiye büyüdüğü zaman da paylarına düşeni almak istediklerini söyledi.
Tufanoğlu, “4. dönem toplu sözleşme görüşmelerimiz 1 Ağustos itibariyle başladı. Tekrardan masaya oturacağız. Hükümet 14 Ağustos’ta teklifini sunacak. İş dünyasına geldiğimiz zaman KOBİ’lere teşvikler sunuluyor. Türkiye’de 3 milyon 200 bin memur var. 2 milyona yakın emekli var. Toplamda 5 milyon 250 bin kişiden bahsediyoruz. Bunların ailesini de göz önünde bulundurarak 4 ile çarptığımızda 20 milyon vatandaşımız bu masaya bakıyor. O yüzden biz şartları sonuna kadar zorlayacağız. Türkiye sıkıntı yaşadığı zaman biz üzerimize düşeni yaparız. Ama Türkiye büyüdüğü zaman bu büyümeden de payımızı almak istiyoruz. Üye sayısı fazla olmasıyla güçlü Memur Sen olur. Burada çalışanlarımızın bizi desteklemesini istiyoruz. Üye olarak destek olmalarını istiyoruz” şeklinde açıkladı.
AFAD PERSONELİ YARDIMA MUHTAÇ
AFAD çalışanlarının sosyal ve mali haklar anlamında mağdur olduklarını söyleyen Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu toplu sözleşme masasında bunlar için de taleplerinin olduğunu belirtti.
Tufanoğlu, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) biliyorsunuz çok önemli. Uluslararası alanda da Türkiye’nin görünen yüzü. Ama bu arkadaşlarımız gerek görev tanımları, gerekse sosyal ve mali hakları anlamında çok mağdurlar. Ben AFAD personeli yardıma muhtaç diyorum. Çok kişiye yardım ediyoruz. Türkiye’de 3 milyonun üzerinde mülteci var. Bu arkadaşlarımız bunların kamplarda barınmasını sağlıyor. Herhangi bir afet durumunda cansiperane şekilde çalışıyorlar. Fakat herhangi bir risk tazminatı ve mesai ücreti almıyorlar. Toplu sözleşme masasında bunları da talep ediyoruz” dedi. HAKAN ŞAHİN-HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.