Pankart Tepkisi

Pankart Tepkisi

2000 yıllık Roma Yolu'na, esnafın astığı köfte reklamının halen kaldırılmadığını gören vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

Anafartalar Caddesi'ndeki Zincirli Camii ile Ulus Şehir Çarşısı'nın arasında yer alan Roma Yolu ya da Roma Caddesi adıyla bilinen 2000 yıllık antik kalıntının üstüne 'köfte reklamı' asan 'uyanık köfteci' astığı pankartı halen indirmedi. Bu durumu gören vatandaşlar ise; Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na seslenerek, "Kaldırın bu pankartı" çağrısında bulundu.

Habervaktim gazetesi olarak Roma Yolu'nu çeşitli seferler gündeme getirerek antik kalıntının durumunu yetkililere duyurmuştuk. Üstü tamamen otlar ve çalılar ile kapanan antik kalıtı, geçtiğimiz aylar da kısmi olarak temizlenmişti. 
Antik kalıntını üstündeki otların temizlenmesini fırsat bilen bir işletme, gelen tepkilere rağmen pankartı kaldırmıyor. Çeşitli sefer pankartı kaldırdıklarını açıklasa bile pankart halen yerli yerinde duruyor. 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Ulus Şehir Çarşısı Yönetimi, Roma Yolu'nun Rölöve ve Anıtlar Kurulu ile İl Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na bağlı olduğunu basına açıklamıştı. Buna rağmen tarihi eser vasfını halen koruyan antik kalıntının üstüne reklam pankartı gerilmesine tepki gösteren vatandaşlar, "1'inci dereceden SİT alanı olmasına karşın burada yapılan hem tarihi saygısızlık hem de fırsattan istifade edilerek yapılan bir uyanıklıktır." diye konuştu.

"KALDIRIN BU PANKARTI"

Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na seslenen vatandaşlar, "Bu pankartın en kısa zamanda kaldırılması gerekiyor. Kaldırın bu pankartı." çağrısında bulundu.

"HACI BAYRAM'IN KENTİNE YAKIŞMIYOR"

"Burada yapılan tam bir saygısızlık. Hacı Bayram-ı Veli, Roma Tapınağın yanına cami inşa ederek ne kadar hoşgörülü olduğunu göstermiş. Onun asırlar önce yaşadığı bu şehirde tarihten ve uygarlıktan nasibini almış insanlar olması gerçekten üzücü" ifadelerini kullandı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.