Özhaseki: Siteler'i baştan aşağı yenilememiz gerek

Özhaseki: Siteler'i baştan aşağı yenilememiz gerek

Siteler esnafıyla bir araya gelen AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Siteler’i baştan aşağı yenileyeceklerini söyledi.

AK Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Siteler’de Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odasında esnaflarla bir araya geldi.

Birçok sorunu baş gösteren Siteler’e baştan aşağı yenileme sözü veren Özhaseki’nin açıklamalarının satır başları şöyle:

Siteler taşınıyor mu? 

SİTELER ESNAFINA HAZİNE ARAZİSİ

“Bizim bulunduğumuz yer (Siteler) en kıymetli bir lokasyon, buradan daha güzel bir yer arasak da bulmayız. Fakat burada küçük imalathanelerin, merdiven altı üretimler, eski binalarda yapılacak işlerden ziyade yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. İmalathanelerimizi bir yere doğru götürmeliyiz. Daha büyük mekanlar oluşturmalıyız. Daha güzel imalathanelere taşınmalıyız. Orada yenilikleri takip etmeliyiz. O büyük mekanlarda güzel makinalarla daha güzel bir ekiplerle  doğru bir imalat türüne geçmeliyiz. Emin olun 50 metrekarelik bir yerle 500 metrekarelik bir yerde üretilecek ürünler farklı olur”

SİTELER'DE DÜKKANLAR YENİLENECEK

Siteler yenilenecek mi? Siteler'de otopark sorunu çözülüyor... Siteler'e metro ne zaman gelecek?

Özhaseki şöyle devam etti:

“Bizim imalathanelerimizi yavaş yavaş dışarıya taşımamız lazım. Arsa bulunacak yer yapılacak bunlar kolay değil. Devletin de bu konularda kendine has teşvikleri var. Biz hazine arazisini tespit edeceğiz, planlamayı yapacağız, imalat yapan arkadaşlarımızın müracaatlarını alacağız sonra TOKİ ile anlaşacağız dükkanlarımızı yaptıracağız. Yaptırdığımız iş yerlerimizde hem çalışırız hem kazanırız hem borcumuzu öderiz. Koca koca iş yeri sahibi oluruz.''

''Peki geride Siteler’de 2 bin 200 dükkanımız var. Bu 2 bin 200 showroom demektir. Belediyeye düşen burada önce altyapıyı yapmak sonra  yeniden bir çevre düzenlemesi yapmak sonra aydınlatmaları dahil bina giydirmeleri dahil. Baştan sona yeniden düzenleme. Otopark yerlerini hazırlamak… Bu kadar mobilya çeşidini başka bir yerde bulmak mümkün değil. Burayı donanımlı merkez haline getirirsek burada işler canlanır. Ama çevre düzenini, altyapıyı bizim belediye olarak yapmamız lazım. Hepsinin yeniden bir dizaynla elden geçmesi lazım.''

''Sonra dükkanlarımızın cepheleri. Sonra belediyeye düşen bir görev daha var raylı sistem buraya bağlanması lazım. Onun da çalışmaları sürüyor. İsterseniz bu hattı Karapürçek’e kadar uzatabilirsiniz. Bu hat üzerinde çalışılıyor. Allah’ın izniyle 2-3 sene içerisinde bu projeyi hayata geçirirsek burası mobilyanın merkezi olur.” 

RAMAZAN SAYGILI / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.