Özhaseki: Başkanın kavgası rantçılarla olur

Özhaseki: Başkanın kavgası rantçılarla olur

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Belediye başkanının tek kavgası olur, o da belediyenin bütçesine göz diken rantçılarla” dedi.

f156cc65-541b-4fdb-81e6-8df9a1fa1e40.jpgSivil toplum örgütleri İç Anadolu Birliğinin (İÇAN) düzenlediği programda buluştu.

Pursaklar’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen buluşmaya AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz ile birçok STK temsilcisi katıldı.

Programda konuşan Mehmet Özhaseki, belediye başkanının para yönetimini çok iyi bilmesi gerektiğini söyleyerek, “Belediye Başkanı para yönetimini bilmeli; eğer bunu bilmiyorsa belediye başkanı olamaz, bu para yönetimi konusu çok hassas ve önemli bir konu. Belediye başkanının tek kavgası olur o da belediyenin bütçesine göz dikenlerle olur” dedi.

YENİ KAVGA ALANLARI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

Programda konuşan Mehmet Özhaseki, Cumhur ittifakının önemine vurgu yaparak PKK’ya destek verenlerin kandırıldığını, bu toprakları bölmek için insanları ayırıcı yeni kavga alanları oluşturmak isteyenlerin olduğunu belirtti. 

Özhaseki, “Sağ-sol, Sünni-alevi, Türk-Kürt gibi ayrımlar ortaya çıkararak yeni kavga alanları ortaya çıkarıyorlar. Yüzyıllardır bu böyle. Bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu güzel coğrafya, zalim dünyanın merhamet adasıdır. Bizim gelişmemizi baltalamak istiyorlar. Bu yüzde FETÖ, DHKP-C ve PKK’yı destekliyorlar. Bunları destekleyen ülkelerin hepsi aynıdır, istekleri de aynıdır” dedi.

b24133cb-4ea3-4b33-91c4-71b8a5d00d47.jpgFETÖ AĞZIYLA KONUŞUYORLAR

Bazı partilerin FETÖ ağzıyla konuştuğunu söyleyen ve bunu eleştiren Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

“Bazı partiler FETÖ ağzıyla konuşmasınlar. Gidip de Güneydoğu’da Kandil’in atadığı hain adamlara destek çıkmasınlar. Biz bunları istedik, devletin yanında olsunlar istedik. Ama bunları yapan tek bir insan vardı. İhtilal gecesi ben meşru hükümetten yanındayım sonuna kadar da yanında olacağım diyen tek adam vardı o da Devlet Bahçeli idi. Allah ondan razı olsun.” 

ADAYLAR YERLİ VE MİLLİ OLSUN İSTEDİK

Özhaseki, "Cumhur İttifakı" kapsamında yerel seçim çalışmalarının çok titiz yapıldığını ifade ederek, "İttifak görüşmelerinde 'İki üç şehir sizin olsun, üç beş şehir bizim olsun' diye bir derdimiz olmadı. Öyle bir derdimiz de yok ama adaylar yerli ve milli olsun istiyoruz. Sol olsun, sağ olsun hiç önemli değil. Düşünce tarzı değişik ve farklı da olsa, Pensilvanya'dan emir almasın istiyoruz. PKK tarafından, bölücü örgütlerden, Kandil'den emir almasın istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARINI ATARKEN 3 ÖZELLİK ARADIK

Belediye başkanlarını atarken 3 şey aradıklarını söyleyen Özhaseki, “Bizim belediye başkan adayımız güvenilir ve emin olsun istedik. Çünkü biz ona bütçemizi, evimizi, bölgemizi teslim edeceğiz. İkincisi ehliyet ve liyakat sahibi olması lazım. Bu işleri yapabilecek gücü ve kudreti olması lazım. Para yönetimini bilmeli; eğer bunu bilmiyorsa belediye başkanı olamaz, bu para yönetimi konusu çok önemli. Belediye başkanının tek kavgası olur o da belediyenin bütçesine göz dikenlerle olur. Daha sonra güleç ve samimi bir belediye başkanı olsun istedik. Bütçeyi şeffaf bir şekilde yönetsin istedik ve bu özellikler üzerinde durduk” diye konuştu.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.