Özel yurtlara güç yetmiyor: KYK'ya talep patladı

Özel yurtlara güç yetmiyor: KYK'ya talep patladı

Üniversite kayıtları başladı, özel yurtlarda talep beklentinin altında kaldı. TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, “Özel yurtlarda maliyetler yüksek. Öğrencilerin talebi tamamen KYK yurtlarına kaydı” dedi.

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Baydar, üniversitelerde geçtiğimiz gün başlayan kayıt işlemlerinin ardından gündeme gelen özel yurtlardaki son durumu değerlendirdi. Bu yıl 100 bin liradan başlayan fiyatların devletin belirlediği yüzde 61,5 fiyat artış oranı üzerinden olduğunu vurgulayan TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, “Kiralardan dolayı özel yurtların fiyatlarında yükselme yok. Böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi. Baydar, KYK’da ciddi kapasite artırımları yaşandığını ve 500-600 lira sembolik ücretler alındığını belirterek, “Bu manada tabi özel yurtların maliyeti yüksek. Bu da öğrenciye yansıtılacağı için şu anda talepler tamamen KYK yurtlarına kayıyor. Bundan dolayı da özel yurtların şu anda ciddi bir sıkıntısı var” diye konuştu.

ahmet-baydar1.jpg

ÖZELİN MALİYETİ YÜKSEK

TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, Ankara’daki özel yurtlarda şu anda tek kişilik odaların 240 bin lira, iki kişilik odaların ise 200 bin lira olduğunu belirterek, “Devlet bizim fiyat artışlarımızı yüzde 61,5 ile sınırladı. Bunun üzerinde bir artış yapamayız. Kiralardan dolayı özel yurtların fiyatlarında yükselme yok. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Özel yurtlarda maliyet yüksek. Bu da öğrenciye aksettirileceği için şu anda talepler tamamen KYK yurtlarına kayıyor. Bundan dolayı da özel yurtların şu anda ciddi bir sıkıntısı var” dedi.

yurt3.jpg

60 YURT KAPANDI

Türkiye’de barınma sorununun kalmadığının altını çizerek sözlerine devam eden Genel Başkan Ahmet Baydar, “Çünkü KYK’nın ciddi anlamda kapasite arttırımından dolayı özel yurtlar şu anda yavaş yavaş kapanıyor. TÜYİSEN olarak Türkiye genelinde bu sene itibariyle 60’a yakın yurt kapatan üyemiz oldu. Ayrıca bundan dolayı özel yurtlarda aşırı bir talep ve yoğunluk yok. Hatta bugün itibariyle bizim beklentilerimizin altında. Bugünden sonra nasıl olur bilemiyoruz. Geçen sene Ankara’da doluluk oranlarımız yüzde 70-75’lerde kaldı. Okullar açılıncaya kadar nasıl olur bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

ahmet-baydar2.jpg

ERKEN KAYIT AVANTAJLI

Özel yurtlara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlara da seslenen Başkan Ahmet Baydar, “Burada tabi herkes kendi bütçesine göre kendini ayarlamalı ama bence tek kişilik veya az odalı sayılar yerine iki kişilik, üç kişilik, dört kişilik odaları tercih ederek biraz daha ekonomik fiyata kalabilirler. Erken kayıt döneminde daha ekonomik fiyatlar bulunuyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.