Özel okullar ateş pahası: Yıllık ücret 1 milyon TL'yi aştı

Özel okullar ateş pahası: Yıllık ücret 1 milyon TL'yi aştı

Özel okullarda eğitim ücretleri, artan enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle rekor seviyelere ulaştı. Bazı vakıf üniversiteleri ile liselerde yıllık ücretler 1 milyon lirayı aştı.

Özel okullarda eğitim ücretleri, artan enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle rekor seviyelere ulaştı. Bu durum, ailelerin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirme çabalarını zora sokuyor.

Özel okulların yüksek fiyatları, aileler için büyük bir mali yük oluştururken, eğitime erişimde ciddi zorluklara yol açıyor. Özellikle vakıf üniversiteleri ve yabancı liselerdeki fiyat artışları dikkat çekiyor. 2024-2025 eğitim döneminde özel okul ücretleri aileleri zor durumda bırakıyor.

1-002.jpg

ÖZEL LİSELERDE FAHİŞ ZAMLAR

Vakıf üniversitelerindeki yıllık ücretler, 1 milyon TL'yi aşmış durumda. Örneğin, Sabancı Üniversitesi'nin yıllık ücreti 1 milyon 100 bin TL'ye, Koç Üniversitesi'nin ise 1 milyon 75 bin TL'ye ulaştı. Benzer şekilde, yabancı okullarda da geçen yıla göre yüzde 100'den fazla artış yaşandı. Amerikan, Fransız ve Alman liseleri gibi yabancı okullarda çocuklarını okutmak isteyen aileler, bu yüksek ücretlerle başa çıkmak zorunda kalıyor.

Özel liselerdeki fiyat artışları da büyük yankı uyandırdı. Bazı liselerde zam oranları yüzde 300'ü buldu. Milli Eğitim Bakanlığı, özel liselerin ara sınıflarında okuyan öğrencilere yapılacak zam oranlarında sınırlama getirse de, yeni kayıt olacak öğrenciler için böyle bir sınır bulunmuyor. Bu nedenle yeni kayıt olan öğrencilerin velileri, açıklanan enflasyon oranının çok üzerinde artışlarla karşılaşıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.