Özel insanlara özel hizmet

Özel insanlara özel hizmet

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, engelli vatandaşların belediyedeki işlemlerini kimseden yardım almadan yapabilmeleri için belediye binasını engelli vatandaşlara uygun hale getirdi.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana ilçedeki engelli vatandaşlara destek veren Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, engellilerin gündelik hayatta zorluklarla karşılaşmaması için ilçede önemli çalışmalara imza atıyor.

ENGELLİLERE YILLARDIR MADDİ MANEVİ DESTEK 

img_1232.jpg

Bu zaman zarfı içinde engelli dostu olabilmeyi başaran Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçesindeki onlarca engelli vatandaşa akülü araç, akülü araçları kullanamayacak durumda olan engelli vatandaşlara da tekerlekli sandalye hediye etti. Başkan Şahin, bunun yanı sıra engelli vatandaşlara maddi ve manevi anlamda çeşitli desteklerde de bulundu ve bulunmaya da devam ediyor. 

BELEDİYE BİNASI ENGELSİZ HALE GETİRİLDİ

img_0820.jpg

Gazi Şahin başkanlığındaki Elmadağ Belediyesi 5378 sayılı Engelliler Kanunu gereği engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmaya devam ediyor. Engelli dostu örnek bir belediye olmak için belediye hizmet binasının girişine ilk olarak engelli rampaları yapıldı, daha sonra belediye hizmet binasına engellilere uygun tuvalet ve belediye önüne engelli araç parkı yapılması ile devam etti. Belediye hizmet binasında kendi işlemlerini kendileri yapmak isteyen engelli vatandaşlar yıllardır Başkanlık makam odasının da bulunduğu üst kata hiç üst çıkamıyordu. Engelli vatandaşlar bu nedenle de işlerini her zaman başkalarından yardım alarak yapıyorlardı. Geçtiğimiz aylarda bu durumu Başkan Gazi Şahin’e bildirmeleri ile gerekli çalışmaların talimatı verildi ve engelli vatandaşların bir üst kata rahatlıkla çıkabilmesi için engelli asansörü yapıldı. Engelli vatandaşlar hiç zorlanmadan bir üst kata çıkıp işlerini halledebiliyor hale geldi, hatta Başkan Şahin’i makam odasında ziyaret edebiliyor. 

KALDIRIMLAR ENGELLİLERE GÖRE DÜZENLENDİ 

Engelli vatandaşların ilçe genelinde de günlük sosyal hayata adaptelerini sağlamak amacıyla Elmadağ Belediyesi örnek bir uygulamayı daha hayata geçirdi. İlçedeki yıkılmış kaldırımların yenilenmesine ve engellilere uygun  yeni kaldırım ve tretuvar yapım çalışmalarına hız verildi. İlçedeki pek çok nokta engeli dostu yer haline getirildi. Bunun yanı sıra engelliler için birçok çalışmaya imza atıldı. 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, “ Engelli kardeşlerimizin yıllardır isteyip de yapamadıkları ,hizmet binamızdaki işlemlerini rahatlıkla yapabilecek olmaları bizleri mutlu ediyor. İnsanlar engelli değillerdir, engel; insanın önüne konulan bir zorluktur. Bizlerde bu zorlukları ortadan kaldırmak için imkanlar dahilinde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin her bakımdan gelişmelerini ve önlerindeki engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri alarak topluma katılımlarını sağlayıp bu hizmetlerin koordinasyonu için gerekli düzenlemeleri yaparak hizmetin devamlılığını sağlamalıyız. Bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri bütün gücümüzle yerine getirmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.