Öz Ağaç-İş’ten, Hazine ve Maliye Bakanlığına Çağrı

Öz Ağaç-İş’ten, Hazine ve Maliye Bakanlığına Çağrı

Öz Ağaç-İş Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, mobilyada yıl sonuna kadar uygulanacak vergi indiriminin, üreticiye can suyu olduğunu ifade ederek, indirimin sürekli hale getirilmesi çağrısında bulundu.

Mobilyada KDV indirimi ne kadar? KDV indirimi ne zaman bitecek? KDV indirimi esnafa yarar mı? Mobilya ihracatında rakamlar ümit veriyor mu? Mobilya sektörü canlı mı? Tüm bu soruları Öz Ağaç İş Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu'ya yönelttik...

Öz Ağaç-İş Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, mobilyada yıl sonuna kadar uygulanacak vergi indiriminin, üreticiye can suyu olduğunu ifade ederek, indirimin sürekli hale getirilmesi çağrısında bulundu.

Gazetemize konuşan Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, ham maddeye gelen fahiş zamlar nedeniyle mobilya sektörünün durma noktasına geldiği bu günlerde, KDV'nin 18'den %8 inilmesinin esnafa can suyu olduğunu ifade etti.

Tuncay Dolu, yerli ve milli üretimde ülke ekonomisinde önemli payı olan, katma değer sağlayan, doğrudan ve dolaylı olarak 500 bine yakın istihdam imkanı sunan, cari açığa pozitif katkı sağlayan mobilya sektöründe, KDV indiriminin bu yıl sonuna kadar değil indirimin sürekli hale gelmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

SEKTÖRE CANLILIK GELECEK

Dolu, durma noktasına gelen mobilya sektörünün geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KDV indirimiyle birlikte bir hayli hareketleneceğini kaydetti.

Birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de son zamanlarda yaşanan döviz kurundaki dalgalanmayı fırsat bilen bazı ham madde tedarikçilerinin, ürünlere yüzde 200’e yakın zam yaptığını ve üreticiyi zor duruma soktuğunu ifade eden Tuncay Dolu, “Devletimizin KDV indirimi ile birlikte üreticinin yüzünü güldürdüğünü; ancak bu indirimin sürekli hale getirilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

DESTEK SÜRELİ DEĞİL KALICI HALE GELMELİ

Mobilya sektörünün 2023 hedefleri kapsamında şu an 2 milyon dolar civarı olan mobilya ihracatının 25 milyon dolara çıkarılması için sürekli indirimin şart olduğunu belirten Dolu,”Ülke ekonomisinin büyümesi için bu tür devlet desteklerinin süreli değil kalıcı olarak sağlanması gerekli. Bu tür teşviklerle, kamu yükünün azaltılması, istihdamın arttırılması ve marka değeri olan işletmelerin çoğalması gerek” diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.