Oyun alanları çocuklarındır

Oyun alanları çocuklarındır

Libya Caddesi’nde bulunan Çaldıran Parkı’ndaki çocuk oyun alanında bazı şahısların içki içmesi, çevre sakinlerini rahatsız ediyor.

Ahmetler bulunan ve yapımı yeni biten Çaldıran Parkı’nda bazı şahısların içki içmesi tepkilere neden oluyor. Son günlerde artan çocuk istismarı olaylarına bir yenisi daha eklenmeden çocukların yoğun olduğu bölgelerde bu tür görüntülere izin verilmemesini isteyen vatandaşlar yetkililerin önlem almasını istiyor.

Vatandaşlar tedirgin oluyor

Çevre sakinleri Çaldıran Parkı’nda bu tür görüntülerle çok sık karşılaştıklarını belirterek gündüz vakti parkta içki içilmesinden rahatsız olduklarını dile getirdi. Çevre sakinleri yetkililerden önlem almalarını talep ederek şu ifadelere yer verdi, “Gündüz vakti burada bazı şahıslar içki içiyor. Bu parkın yapımı yeni bitti. Oyun alanları yenilendi ki çocuklar daha güzel vakit geçirebilsin diye. Fakat vatandaşlar bu tür görüntülerle karşılaşınca çocuklarını oyun alanlarına gönderemiyor, tedirgin oluyorlar. Bu yüzden yetkililer bu şahıslara yaptırım uygulasın”

Çocuk istismarını artırır

Son günlerde artan çocuk istismar olaylarına da dikkat çeken semt sakinleri ilgililere sitemde bulundu. Semt sakinleri park ve oyun alanlarında içki içen şahıslara göz yumulmasının istismar olaylarını artıracağını belirterek, “Oyun alanları çocuklarımızındır. Oyun alanlarında içki içilmesine yetkililer izin vermemeli. Bu tür hoş olmayan görüntüler çocuk istismarına zemin hazırlıyor. Ankara Valiliği, Çankaya Belediyesi ve emniyet birimleri bu konuda daha duyarlı olsun” ifadelerini kullandı.

Parkta; gündüz içki akşam fuhuş

Çaldıran Parkı’nda ki sorunların sadece bununla sınırlı kalmadığını belirten vatandaşlar parkta hava kararınca fuhuş yapıldığını da belirtti. Park ve çevresinde gündüzleri içki içildiğini akşamları ise fuhuş yapıldığını belirten çevre sakinleri akşamları bu güzergâhı kullanmaktan korktuklarını dile getirdi. Yıllardır aynı sorunla uğraştıklarını belirten vatandaşlar bir an önce emniyet güçlerinin bu sorunu çözüme kavuşturmasını istedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.