Otobüs biletine akaryakıt etkisi

Otobüs biletine akaryakıt etkisi

Son dönemde akaryakıta gelen zamların ardından, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında da artış gözlemlendi.

Son günlerde akaryakıta gelen zamlarla motorinin litre fiyatının 5,66 TL olmasıyla şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da bu zamlardan etkilendi. Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) bilet fiyatlarına ortalama 5 ila 10 lira arası zam geldi. Vatandaşlar son 1 yılda bilet fiyatlarına sık sık zam geldiğine tepki gösterirken, firma yetkilileri ise zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

1 YILDA 10 LİRA ARTIŞ 

Özellikle son 1 yılda otobüs fiyatlarının bir anda arttığını söyleyen vatandaşlar akaryakıta gelen zamların fırsatçılar tarafından da suistimal edildiğinden şüphelendiklerini belirtti. Geçen yılkı fiyatlardan ortalama 10 lira fazla ödediğini belirten vatandaşlar, “25 lira olan fiyatlar kısa zamanda 35 liraya çıktı. Fiyatlar artmış dediğimiz de anında ‘motorine zam geldi’ cevabı alıyoruz. Acaba gerçekten ona bağlı bir artış mı yoksa bunu suiistimal edenler mi var? Fiyat artabilir ancak bir anda bu kadar artmasına bizde şaşırıyoruz. Bu durumu suiistimal ederek vatandaşı mağdur edenler varsa da araştırılsın” dedi. 

FİRMALAR “ARTIŞ KAÇINILMAZ”

Vatandaşların tepki gösterdiği bilet fiyatlarında artışa firma yetkilileri ise duruma “Artış kaçınılmaz” diyerek cevap verirken, “Motorin fiyatları arttı yoldaki maliyetlerimiz arttı durum böyle olunca bizlerde en uygun şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışsak da zarar etmemek için fiyatları artırmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar büyük yetkili firmalardan biletlerini alsınlar suistimal gibi bir durum yaşanmaz” dedi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.