Oto Galericilerin Akıbeti Belli Oldu

Oto Galericilerin Akıbeti Belli Oldu

Ocak ayında, 2’nci el oto galerilerin taşınması için 1 Mart’a kadar süre vererek, “taşınmayanların ruhsatlarının iptal edilmesi ve iş yerlerinin mühürlenmesini” kararlaştıran Büyükşehir Meclisi, bu kez de galerilerin “Kapatılarak değil, daha modern bir ye

ÜMİTTAN URAL / HABERVAKTİM

 

Ankara’da gündemi uzun süre meşgul eden şehir içindeki oto galericilerin akıbeti sonunda belli oldu. Büyükşehir Meclisi, galerilerin “Kapatılarak değil, daha modern bir yere taşınması” yönünde tüm partilerin oy birliğiyle yeni bir karar aldı. Kararla birlikte Ankara’da ikinci bir galericiler sitesinin şart olduğunu noktasında Büyükşehir Meclisi ortak karar aldı. Şehir içinden taşınması gündemde olan esnaf ise bu kararla derin bir nefes aldı.  

YETKİ KARGAŞASI SÖZ KONUSU

Bir yetki kargaşası olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, “Belediyenin bir düzenleyici faktör olarak proje sunması, tarafların tamamına teklif etmesi, zaman içinde grupların kendi aralarında ayrışarak bir çıkar çatışmasına dönüşmesi söz konusu. Belki zaman içerisinde ikinci bir oto galeri yapılması da söz konusu olabilir. Sonuçta bir yerden başlaması gerekiyordu. Kararın hayata geçebilmesi için zabıtayı göreve davet ettik. Vatandaş bir mahkeme kararı aldı, geldi. Bu mahkeme kararı da, ‘ruhsatı açma ve işletme yetkisi veren ilçe belediyesidir, burada yetki kargaşası var Büyükşehir hangi yetkiyle kapatma kararı alıyor, bunu netleştirin’ diyor. Yetkisizlikle itham ediyor. Yazıda gayri sıhhi tesisler başlığı altında ilgili maddenin ‘İ’ bendinde koordinasyon Büyükşehir tarafından yapılır diyor. Bu yetkiye dayanarak işlem yapılıyor şeklinde tashih edip ilgili kanun maddesini yazıp yeniden meclis kararı alıyoruz. İkinci bir oto galeri bölgesi yapılması konusunda da belediye başkanı ve ilgili bürokratlar bir çalışma içerisinde. Ama nasıl çıkar bilmiyorum” diye konuştu.

ARSA KONUSUNDA DESTEK VE YARDIM

BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar, bin 600 galerinin tamamının Otonomi’ye sığmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Yazıda ‘Bu işyerlerinin kapatılarak değil daha modern bir yere taşınmak suretiyle gönderilmesine ivedilikle ihtiyaç duyulmaktadır’ deniliyor. Galericiler, Otonomi’nin de kendi ihtiyaçlarına yüzde yüz cevap veremediğini, dolayısıyla Ankara’da şehir içi trafiğini etkilemeyecek ikinci bir oto galeri bölgesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nden kendi bulacakları arsa konusunda da destek ve yardım bekliyorlar. Ben Keçiören Ovacık çevre yolu sınırında veya Yenimahalle içinde bu problemin çözüleceği kanaatindeyim. Oto galerilerinin şehir dışına taşınması için alınan karar doğru bir karar fakat bu Meclis’e düşen bir yükümlülük de var. Oto galeri ihtiyacını karşılayacak ikinci bir alternatifi oluşturmak zorundayız.”

BİZ BUNU ALELACELE GETİRMESEYDİK

MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek de kararın acele alındığını savunarak, “Geçen ay biz bütün konuşmalara desteğimizi vermiştik. Orada zaman her şeyin ilacı demiştik. Biz bunu alelacele getirmeseydik 5-6 aya yaysaydık bu insanların da mağduriyetlerini giderseydik daha güzel olur diye düşünmüştük” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.