ÖTA yolcularından aktarma talebi

ÖTA yolcularından aktarma talebi

Beyaz halk otobüslerinin Ankarakart’a geçmesinden memnun olan Başkentliler, bu araçların aktarma uygulamasına dahil edilmesini istiyor.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının bugün başlamasıyla milyonlarca öğrenci yollara döküldü. Ancak okul servis fiyatlarının bu yıl yüzde 15’e yakın artış göstermesiyle pek çok vatandaş çocuklarının toplu taşıma araçlarını kullanmasını istedi. Ancak vatandaşların Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda bir talebi var. Başkentliler Ankarakart sistemi ile yolcu taşıyan özel toplu taşıma araçlarında aktarma istiyor. Belediye araçlarında 75 dakikalık süre içerisinde 2 transfer hakkı bulunan ve 0,25 TL ve 1 TL ücret ödeyen vatandaşlar aynı uygulamanın özel toplu taşıma araçlarından belediyenin araçlarına da uygulanmasını istiyor.

ÖNCELİK ÖĞRENCİLER

Toplu taşıma araçlarını 1,75 TL’ye kullanan öğrenciler özel toplu taşıma araçlardan belediye araçlarına transfer haklarının olmasını istiyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan bazı veli ve öğrenciler, “ İlk evden çıktığımda özel otobüslere biniyorum. Ondan sonra ise belediye otobüsü ya da metro kullanıyoruz. Ancak özel otobüste okuttuğumuz 1,75 biniş ücreti zaman ne kadar kısa olursa olsun tek seferlik oluyor. Metroya bindiğimizde tekrar aynı ücreti ödememiz gerekiyor. Aktarma uygulamasının burada da uygulanmasını istiyoruz. Özelden sonra belediye araçlarına bindiğimizde 0,25 kuruş düşmesini istiyoruz.

MECBUR KALIYORUZ

Her gün işlerine gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar ise zaman kaybına uğramamak için o an özel toplu taşıma araçlarını tercih ettiklerini ancak aktarmanın olmamasından dolayı maliyetin büyük oranda arttığını söyledi. Vatandaşlar, “Özel araçların sefer sayıları daha fazla. Zaman kaybına uğramamak için çoğu kez onları tercih ediyoruz. 2,75 lira olan tam bilet ücretini ödüyoruz. Fakat sonrasında bindiğimiz belediye aracından da 1 TL aktarma ücreti yerine yine 2,75 TL ödeyerek ödeyerek faydalanıyoruz. Özel araçlardan belediye araçlarına mutlaka aktarma olması gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar için bir fedakârlık gösterebilir.  

MERAKLA BEKLENİYOR

Öte yandan vatandaşlar Ankarakart sistemine geçiş yapmayan özel toplu taşıma araçlarının ne zaman geçeceğini merakla bekliyor. Şuan için 2017’nin Mayıs ayından bu yana Sincan ve Etimesgut bölgesinde Ankakart’lı taşıma yapılıyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.