OSTİM'li sanayicilerden Kızılay'a kan bağışı

OSTİM'li sanayicilerden Kızılay'a kan bağışı

ORSİAD’ın 19’uncusunu düzenlediği kan bağışı kampanyasına Ostimli sanayiciler destek verdi.

ORSİAD’ın 19’uncusunu düzenlediği kan bağışı kampanyasına Ostimli sanayiciler destek verdi.

Toplanan kanlar ihtiyaç sahipleri için kullanılmak üzere Kızılay Kan Merkezi’ne gönderildi.

Ostimli sanayiciler, kan bağışında bulundu. Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği’nin (ORSİAD), 19’ncusunu düzenlediği kan bağışı kampanyasına üyeler büyük destek verdi. Toplanan kanlar ihtiyaç sahipleri için kullanılmak üzere Kızılay Kan Merkezi’ne gönderildi.

YILDA 3 KEZ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

OSTİM, Sincan ve İvedik OSB’lerde faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarının üyesi olduğu ORSİAD, toplumu yakından ilgilendiren sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği’nin bu çalışmalarından en dikkat çekici olanı ise kan bağışı kampanyası. Yılda üç kez gerçekleşen bu kampanyanın 19’ncusuna da üyelerin desteği büyük oldu. ORSİAD’ın Türk Kızılay’ı işbirliğiyle dernek merkezinde organize ettiği kan bağışı kampanyasında, görevliler tarafından alınan kanlar, ihtiyaç sahipleri için kullanılmak üzere Kızılay Kan Merkezi’ne gönderildi. 

“SAĞLIKLI HER BİREY KAN BAĞIŞINDA BULUNMALI”

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir kez daha kan veren ORSİAD Başkanı Nedret Yener, bunun bir insanlık vazifesi olduğunu söyledi. Kanın, kaynağı yalnızca insanda olan ve yapay üretilemeyen bir madde olduğunu anımsatan Başkan Yener, her sağlıklı bireyi Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet etti. Kan bağışının yalnızca başkalarının hayatını kurtarmadığını ifade eden Başkan Yener, kan verenin sağlığını da koruduğunu hatırlattı. Nedret Yener, 19’ncu kan bağışı kampanyasına katılarak kan veren tüm üyelere de teşekkür etti. 

2017 YILINDA 2 MİLYON 380 BİN BAĞIŞÇI

Kızılay’ın bir önceki yılın kan bağışçı sayısını geçmesi hedefine ulaşması için destek olan sivil toplum kuruluşları yaptıkları kan bağışları ile takdir topluyor. 2017 yılında 2 milyon 380 bin Kızılay’ın kan bağışçısı, Kızılay’a kan bağışlamış, bağışlanan kanların bir kısmı klinikte kullanılarak, bir kısmı kullanılmak üzere depolarda saklanıyordu. Oralardan da kan ürünleri elde edilerek, 2 milyon 380 bin kan bağışçısı 3 milyon 500 bin hastanın şifası ve umudu olmuştu. 2018 yılı sonunda ise Kızılay 2 milyon 500 bin ünite kan bağışını yakalamayı amaçlıyor.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.