OSMANLI HAMAMI ASKİ’YE YENİK DÜŞTÜ

OSMANLI HAMAMI ASKİ’YE YENİK DÜŞTÜ

Beypazarı’nın bugüne kadar ayakta kalabilmiş tek hamamı olan Beyoğlu Hamamı zor günler yaşıyor. Büyükşehir sınırlarına dahil edilen Beypazarı’nda 2016 yılı itibari ile ASKİ’nin belirlediği fiyatlar üzerinden faturalandırılmaya gidildi, bu da ilçedeki son

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankaralılar Ankara Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından abonelere yansıtılan su parası rakamları ile Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Beypazarı’nın bugüne kadar ayakta kalabilmiş tek hamamı olan Beyoğlu Hamamı ise zor günler yaşıyor. Büyükşehir sınırlarına dahil edilen Beypazarı’nda 2016 yılı itibari ile ASKİ’nin belirlediği fiyatlar üzerinden faturalandırılmaya gidildi, bu da ilçedeki son hamamın kapanma riskini doğurdu.
300 YILLIK OSMANLI HAMAMI
Yüksek su faturalarına maruz kalan vatandaşları da tepkilerini dile getiriyorlar.
16. yüzyıl sonrası inşa edilen Beyoğlu Hamamı Osmanlı zamanından kalma ve günümüze kadar hizmetine devam eden bir işletme. Hamamın sahibi Mutlu Eralp zor günler yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Beypazarı’nda dedemden babama, babamdan da bana devrolan yıllardır Türk Hamam kültürünü sürdürmeye çalışıyorum. 2016 yılının gelmesi ve su fiyatlarının normalde ödediğimizin 4-5 katına çıkması ile kazandığım parayla nerdeyse su parasını zor ödüyorum. Son gelen faturam 900 TL”

MASRAFLARI KARŞILAMAK BİLE ZORLAŞTI

“Ben burada hamam kültürümüzü sürdürmek haricinde bazı zamanlar amme hizmeti bile yapıyorum” diyen Eralp, “Hamam ücreti 15 TL olmasına rağmen masrafları karşılamak bile zorlaştı. Su Kanalizasyon İşleri Beypazarı Belediyesindeyken Belediye Başkanlarımız Turhan Kamberli, İbrahim Demir, Mansur Yavaş ve Cengiz Özalp normal tarifeyi hiçbir zaman uygulamadılar.” dedi.

BEYPAZARI TEK HAMAMINI DA KAYBEDECEK

Eralp, “Yetkililerden su ücretlerini makul seviyelere indirmelerini rica ediyorum. Yoksa Beypazarı tek hamamını da kaybedecek. Türk insanının gönül temizliğinin yanında bedensel temizliğine verdiği öneminin güzel örneklerinden hamam kültürü maalesef eski değerini kaybediyor. Beypazarı’nda yaşam olarak bizlerde eski değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.