Ortopedik Özürlüler Dayanışma Derneği'nden kitapçıklı sitem

Ortopedik Özürlüler Dayanışma Derneği'nden kitapçıklı sitem

Ortopedik Özürlüler Dayanışma Derneği, engelli vatandaşlar için yapılan rampa, sarı şerit, asansör ve park yerleriyle ilgili ihmal ve eksikliklere kitapçıkla sitem etti.

Ortopedik Özürlüler Dayanışma Derneği ( OPODD ), engelli vatandaşlar için yapılan rampa önleri ile sarı şeritlerin üzerine araç park edilmesine, çöp atılmasına; asansörlerin meşgul edilmesine; bu yerlerle ilgili ihmal ve eksikliklere hazırladığı bir kitapçıkla sitem etti. 

qqqqqqqqqqqqqqqq-001.jpg

OPODD “Engelsiz bir dünya için” başlıklı bir kitapçık hazırladı. Kitapçıkta “Her şeyin başı sevgi”, “Engelleri kaldıralım, sevgi ve dostluk köprüsü kuralım” mesajları veriliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın engellilerle ilgili kısa açıklamalarının yer aldığı kitapçıkta, ardından “Sözün bittiği yer” ve “Vurdum duymazlar” başlıkları altında engelliler için yapılmış rampaların, sarı şeritlerin önlerindeki engeller fotoğraflarla gözler önüne seriliyor. 

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

16579d7e-d137-4b92-9e1d-4348326accc8.jpg

Kitapçıkta “Sözün bittiği yer” başlığı altında yer verilen fotoğrafların kimisinde engelliler için yapılmış rampanın ortasına direk dikildiği, kimisinde sarı şerit üzerine çöp atıldığı görülüyor. “Vurdum duymazlar” başlıklı fotoğraflarda da, bir aracın sarı şerit üzerine park ettiği, engelli asansörünün engelli olmayan vatandaşlar tarafından kullanıldığı ve gerçek bir engellinin asansöre binemediği görülüyor. 

GÖNÜL İSTERSE

ssssssssssssss.jpg

Zambak Çiçekçilik ile Atlas Matbaacılık’ın katkılarıyla hazırlanan kitapçıkta diğer taraftan “gönül isterse engeller aşılır” mesajı veriliyor. Bu bölümde yer alan fotoğraflarda, engelliler için yapılmış parklar, asansörler, yollar, yüzme havuzları, tuvaletler görülüyor. 

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.