Opera'da uzun restore

Opera'da uzun restore

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Devlet Opera ve Balesi binasının restore görüntüsü vatandaşların dikkatinden kaçmadı ve vatandaş , “Ne zaman bitecek” diye sordu?

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Ankara Devlet Opera ve Balesi binasının restore halinde olan demir iskelelerle kaplı görüntüsü vatandaşların gözünden kaçmadı. Uzun zamandır bu şekilde olduğunu söyleyen vatandaşlar tarihi binanın biran önce eski güzel görüntüsüne kavuşmasını isterken restorenin ne zaman biteceğini de merak ediyor. 

UZUN SÜREDİR RESTORASYON HALİNDE 

Binanın dış çevresinin büyük bölümü demir iskeleler ile kaplı şekilde görülürken vatandaşlar, “Uzun zamandır bu şekilde duruyor. Hemen hemen her gün buradan geçiyorum açıkçası çok çalışanda göremedim belki başka bölümünde çalışma yapıyorlardır. Fakat tarihi ve güzel bir binayı bir an önce eski görüntüsüne kavuşturmaları iyi olur” diye konuştu. 

TARİHÇESİ 

1931 yılında açılan uluslararası yarışma sonucunda önce Şevki Balmumcu’nun sergievi olan yapı daha sonra 1947-48 yıllarında Alman Mimar Paul Bonatz tarafından opera binasına dönüştürülmüştür. Tamamen yerli malzemelerden II. Ulusal Mimarlık Döneminin ilkelerine uygun olarak inşa edilen Opera binası içerisinde çoğunlukla geleneksel Türk mimarlığının başarılı yorumlarıyla karşılaşılır. Seyirci salonunda bulunan ahşap duvar ve asma tavan ile alçı şebekeli, vitraylı pencereler bunlardan bazılarıdır. Yapı giriş, seyirci salonu ve sahne olmak üzere 3 bölümden oluşurken caddeye bakan bölüm ise revakla bütünlüğündedir. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.