Öncelik iyi insanlar yetiştirmek

Öncelik iyi insanlar yetiştirmek

Erbakan Hoca’nın mirası AGD’de yaz etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. AGD’de verilen eğitimlerin öncelikli gayesi ise; anasına, babasına, inancına ve vatanına bağlı iyi insanlar yetiştirmek.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) eğitim vermeye devam ediyor. Yaz etkinlikleri kayıtları halen devam ederken bir yandan da gençlere milli manevi değerler ile spor aktiviteleri eğitimleri veriliyor. 25 Haziran’da başlayan ve 18 Ağustos’a kadar sürecek olan yaz etkinliklerinde çocuklar Kuran ı Kerim eğitiminden yüzmeye doğa yürüyüşünden yaşadıkları şehirlerin tarihine kadar pek çok alanda bilgi sahibi oluyor. Proje hakkında gazetemize kısa bir değerlendirmede bulunan AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman, “ Çocukları hem okula hem hayata hazırlıyoruz. Gayretimiz annesine, babasına, inançlarına, vatanına milletine bağlı bir nesil yetiştirmektir” dedi. 

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

AGD’nin Yaz Etkinliklerinde çocuklar birbirleri ile arkadaşlık ve dostluklarını kuruyor. Her kesimden birbirini tanıyan gençler aralarında sıkı bir bağ kurarak kaynaşıyor. Spor eğitimleri ise deniz kenarından, dağlarda çadır kampına kadar pek çok alanı kapsıyor. Çocuklar pek çok spor dalını kamp sayesinde tanıma fırsatı bulurken kötü alışkanlıklardan da uzak tutulmuş oluyor. Ayrıca çocuklar yaşadıkları şehirlerin tarihi hakkında da bilgi sahibi oluyor.

GAYEMİZ İYİ İNSAN OLMALARI

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman ise, “Verilenlerle eğitimlerle çocuklarımızı pek çok kötü alışkanlıktan uzak tutma yolunu öğretiyoruz. Hem okula hem hayata hazırlıyoruz. İyi bir insan olmaları en büyük gayemiz. Ailesine, vatanına milletine inançlarına bağlı bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. 

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT 

AGD Başkanı Salih Turhan ise daha önce yaptığı açıklamada, çocukların ahlaki eğitimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söylemişti:
“Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz. Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.