Onaylı randevu sistemi genişletildi: Tetkiklere gitmeyen hastalar da 15 gün randevu alamayacak

Onaylı randevu sistemi genişletildi: Tetkiklere gitmeyen hastalar da 15 gün randevu alamayacak

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan onaylı randevu sistemi uygulaması genişletiliyor. Randevuya iştirak etmeyen hastalar için konulan 15 gün sınırı, randevulu tetkiklere gitmeyen hastalar için de uygulanmaya başlayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Mayıs tarihi itibari ile hastanelerde başlatılan Onaylı Randevu Sistemi genişletildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’ndan sonra muayenelerde uygulandığı gibi tetkiklerde de Onaylı Randevu Sistemi'nin devreye gireceğinin sinyallerini vermişti.

24 Haziran itibariyle uygulanmaya başlanan Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi ile alakalı vatandaşların aklında birçok soru oluştu. Peki, tetkiklerde onaylı randevu dönemi nedir? Süreç nasıl ilerleyecek? Sistemden muaf gruplar var mı? Detaylar haberimizde...

2-004.jpg

15 GÜN RANDEVU ALINAMAYACAK

Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi ile alınan randevuya gidilmediği takdirde, randevu almak isteyen kişi yeni bir randevu oluşturmak için 15 gün bekleyecek. Böylelikle hastane imkânları daha verimli bir şekilde kullanılarak, gelemeyecek durumda olan hastaların yerleri, diğer hastaların kullanımına açılacak. Bu sayede randevu tarihleri öne çekilecek ve israfın önüne geçilecek.

4-003.jpg

ONAYLANAN RANDEVU İPTAL EDİLEBİLECEK

Aldığı randevuya onay veren fakat randevuya gidemeyecek durumda olan kişiler için randevu iptali de söz konusu durumlardan biri. Randevuya gidilecek tarihten 2 gün önce saat 20.00'ye kadar “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve “Alo 182” numaraları Çağrı Merkezi’nden iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

1-005.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ VE KANSER HASTALARI MUAF

Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde, Onaylı Randevu Sistemi’nin uygulamaya geçmesi, "Uygulamadan muaf olan gruplar var mı?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Yeni düzenleme ile birlikte özellikle yaşlı ve kanser hastalarının ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine daha kolay erişmeleri sağlanacak. Daha önce uygulamaya geçen muayene randevularındaki onay işleminde olduğu gibi kanser hastaları ve 65 yaş üstü hastalar, tetkik amaçlı görüntüleme işlemi randevularında da onay işleminden muaf tutulacak. Bu grupta yer alan hastalar, hastanelerden 15 gün süresine takılmadan, istediği zaman randevu alabilecek.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.